Daniel firades med sång och skumpa

Det var en både glad och rörd Daniel Soutine som överraskades av anhöriga och stamkunder dagarna innan han valt att stänga Kristianstad Bokhandel för gott.

Dottern Gabriella Soutine hade bjudit in till överraskningen och ett 40-tal människor slöt upp på Lilla Torg innan man gemensamt gick bort till butiken.

– Jag tyckte att Daniel skulle få med sig ett fint minne och avslut, därför kändes det viktigt att få göra det här, säger Gabriella Soutine.

Butiken och ägaren Daniel Soutine som varit en del av Kristianstad i över 20 år har sökt efter någon som kan ta över butiken men den rätta har inte dykt upp. Daniel Soutine som hunnit fylla 70 år har därför valt att stänga butiken och sista dagen för Kristianstad Bokhandel var den 30 april.

– Det finns många fina minnen härifrån och det är många som visat sin uppskattning för butiken, vilket känns väldigt fint, säger Gabriella Soutine.

– Det var helt fantastiskt att få avsluta med en sådan överraskning. För det var verkligen en total överraskning för mig, säger Daniel Soutine.

Butiken har nu varit stängd sedan den 1 maj och butiken är tömd Och det är en något ledsen butiksägare som berättar att det kändes i hjärtat att stänga dörren för sista gången.

– Den här butiken har varit som mitt barn i 22 år så det känns verkligen sorgligt. Och jag har haft otroligt många härliga stamkunder. Det är en sak att jag försvinner som bokhandlare men en helt annan sak att butiken försvinner. Det är absolut inte kul. Men jag har massor med planer. Jag kommer inte att lämna bokvärlden helt. Och för den som är nyfiken så kommer Kristianstad bokhandel att leva vidare på Facebook, avslöjar Daniel Soutine.

Publicerad 08 May 2018 00:00