Spelplats Vinbäcken öppnar upp för sommarteater

VIBY.

I sommar inviger Lotta och Fredrik Kronbäck Spelplats Vinbäcken i Viby. Den 30 juni har nämligen den musikaliska komedin, Jeppe på Berget premiär på utomhusscenen vid det gamla torpet som paret renoverat de senaste åren just för liknande evenemang.

Och det är ett proffsigt gäng som Lotta och Fredrik lyckats dra ihop inför sommarens föreställning. Sandra Redlaff som senast synts i tv-serien, Innan vi dör, kommer hem till Kristianstad i sommar, precis som Henrik Knutsson som hade en roll i serien, Jordskott. Scenvana har även resten av ensemblen som består av Mikael Svensson, David Rix, Elin Heppling, Vera Kronbäck och Fredrik Kronbäck som även agerar musiker och kompositör och även är den som rustat upp det gamla huset som numera går under namnet Spelplats Vinbäcken och som gått från ett husskal till en nyrenoverad replokal och spelplats.

– Ja, det är helt fantastiskt vilket gäng vi fått ihop. Vi har jobbat med varandra i flera olika konstellationer tidigare men det känns fint att de vill göra det här med oss i sommar, säger Lotta Kronbäck, producent.

Redan i fjol smygprovade man platsen med ett musikevenemang, vilket fick mersmak och i år slår man till ordentligt med 18 föreställningar från den 30 juni till och med den 28 juli.

– Detta är något vi tänkt på länge. Vi har dock saknat den rätta platsen. Så när detta huset blev till salu så föll alla bitarna på plats. Det har dock tagit några år att renovera det, då det i princip stått tomt de senaste 40 åren men nu äntligen börjar det bli färdigt.

Årets musikaliska komedi beskriver regissören Bengt Larsson Heppling som ett drama, en komedi och en varieté med en hel del nyskriven musik instoppad i föreställningen.

– Det kanske inte blir så mycket 1700-tal här så som i den ursprungliga historian om Jeppe på Berget. Vi har istället bjudit in varietéfamiljen som kommer hit för att spela upp historian om Jeppe som super upp arrendet och inte kan betala greven. En allvarlig, underhållande och rolig historia med ett superbegåvat gäng, berättar Bengt Larsson Heppling.

Pjäsen har fått skrivas om för att passa den sju man stora ensemblen och den nya utomhusscenen som placerats i trädgården.

– Nu hoppas vi på en fin sommar och storpublik. Tar publiken emot det väl så hoppas vi att detta kan bli ett återkommande event, säger Lotta Kronbäck.

Publicerad 03 May 2018 08:36