Knislinge förskolor får utvecklingspris

KNISLINGE. Årets utvecklingspris går i år till Knislinge förskolor, för sitt projekt ”IKT", teknik och matematik”

Motiveringen lyder ”För att i ett långsiktigt och väl utvärderat projekt ha skapat förutsättningar för barnen att utveckla sina förmågor kring konstruktion, matematik, teknik och IKT. Lek, samarbete, samspel, problemlösning och motivation har gynnats utifrån ett genusperspektiv. Projektet har goda förutsättningar att spridas och bidra till ett kollegialt lärande kring läroplan och barns inflytande.”

Genom projektet har barnen utvecklats i konstruktion, matematik och teknik samt fått grundläggande kunskap i att koppla komponenterna i ett verktyg som kallas ”LittleBits” till LEGO. Genom denna kunskap har man sedan skapat en legostad.

– Projektet har testat och tagit fram ett spännande arbetssätt som gett resultat, både för pedagogerna och barnen. De är väl värda att hyllas och prisas!” säger Sofia Nilsson, ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet i ett pressmeddelande.

Projektet har också bidragit till att pedagogerna och barnen träffats över gränserna och på så vis skapat ett nätverk mellan förskolorna.

Publicerad 23 April 2018 08:37

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag