Sturebröd flyttar sin verksamhet

KRISTIANSTAD.

Sturebröd lämnar sina lokaler på Söder för att bygga nytt på Ängamöllan.

Den nuvarande bagerifastigheten köps upp av Kristianstads kommun, då man på kommunen också ser på tomten som en bra utvecklingsyta för idrottsområdet som nu växt upp i området.

Sturebröd har den senaste tiden varit något trångbodda och ser flytten som en möjlighet att expandera.

Enligt kommunalrådet Pierre Månsson har man förhandlat med Sturebröd som nu lett fram till denna lösning som möjliggör expansion både för Sturebröd och för arenaområdet.

Sturebröd har funnits i Kristianstad sedan 1937 och på 1960-talet flyttade bageriet in i de nuvarande lokalerna på Söder. De senaste åren har bageriet riktat in sig alltmer på offentlig verksamhet och har vunnit upphandlingar i ett stort antal skånska kommuner. Bland annat levererar Sturebröd alla bröd och bakverk till Kristianstads kommun. Nu väntar en tredje flytt och Henrik Oredsson, vd på Sturebröd ser på flytten som startskottet på en större förändring.

Prislappen för den knappt 2 000 kvadratmeter stora fastigheten på Söder är 2, 8 miljoner kronor. Enligt överenskommelsen får Stures Bageri hyra fastigheten på Söder av kommunen tills de är redo att flytta produktionen.

Publicerad 12 April 2018 00:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag