Queens musik intar teatern nästa vår

KRISTIANSTAD

. Lagom till vårens sista föreställningar av All Shook up så laddar Emil Sigfridsson, David Rix och Jonas Svensson redan för nästa musikal. Våren 2019 sätter man upp We will rock you. Jukeboxmusikalen som tar publiken rakt in i Queens stora låtskatt.

– Det ska bli riktigt roligt att få ge sig på Queens musik och just den här musikalen är något vi kämpat för att få göra ett bra tag. Nu har vi äntligen fått exklusiva rättigheter att sätta upp föreställningen nästa vår, berättar Emil Sigfridsson som precis som tidigare står som producent.

Ett ja till att få sätta upp musikalen innebär dock vissa restriktioner och krav som ska följas vilket innebär en viss press.

– De är självklart måna om att musikalen håller en hög kvalitet. Det är deras varumärke man representerar så det är förståeligt. Och vi är självklart måna om att göra något riktigt bra av detta och kommer att satsa större än tidigare. Vi har redan påbörjat arbetet och kommer när det är dags för föreställning också att ge fler föreställningar än vanligt och marknadsföra oss ännu bredare än tidigare. Så vi kommer att slå på stort, säger Emil Sigfridsson.

De är alla överens om att det är en stor utmaning de har framför sig, som de ska förvalta väl. Man har genom åren märkt att rockmusikalerna fungerat oväntat bra, inte minst Rock Of Ages som lockade en helt ny publik till teatern.

– Queen kör en liten snällare version av rock och jag tror vi kan vänta oss en ännu bredare publik här än tidigare. Dessutom tror jag att de flesta har någon form av referens till Queens musik, säger Jonas Svensson.

David Rix kallar musikalen, We will rock you för en "neonsaga". En framtidsvärld helt utan känslor och rockmusik.

– Publiken kommer att känna igen sig i det konsumtionssamhälle där man kommunicerar utan att träffas som vi faktiskt lever i redan idag, berättar han.

Den stora utmaningen blir också att hitta röster som håller för Queens starka låtar. Det kommer att behövas en stark sångensemble då det väntar en hel del körsång. Inga roller är tillsatta och audition hoppas man hinna med innan sommaren.

Publicerad 06 April 2018 15:08