Pinnagas moppers är redo för vår

BROMÖLLA.

Våren drog ut på tiden, vilket bidrog till att mopedgänget Pinnagas moppers fått vänta på premiärturen. Men lagom till den 1 maj kommer alla mopeder att vara i topptrim för då väntar den årliga mopedrundan som arrangeras av föreningen.

– Ja, det blir tredje året som vi kör vår runda och i år räknar vi med att ännu fler förare väljer att köra med och förhoppningsvis också fler tjejer än i fjol, säger Bo Alm.

Första året deltog runt 70, förare, i fjol körde 97 och i år siktar man på tresiffrigt.

– I fjol hade vi deltagare som körde ändra från Höör på moped, körde rundan med oss och körde sedan hem igen. Det blir en liten tur. Men det är väldigt roligt att det är så långväga gäster som vill vara med på premiärturen, säger Hasse Persson.

Turen som ändrats för varje år innebär en ny runda även i år. I år kommer man att passera både Levrasjön, och Ivösjön som vanligt men man gör också en tur i Blekinge och tillbaka mot Bromölla genom Gammalstorp och Jämshög. Enligt tradition väntar även den klassiska tipsrundan under turen och för de som vill göra ett stopp på traktormuseet i Gammalstorp så är det också öppet.

– Det är alltid roligt med en ny runda, vi får se lite nytt och att vi väljer att utöka rundan en bit in i Blekinge också gör att vi förmodligen också får en skymt av havet.

Sedan de drog igång Pinnagas moppers märker de att mopedintresset i trakten ökar för varje år.

– Det hör av sig en hel del folk med frågor och andra berättar att de ångrar att de sålt sin gamla moped. Att intresset ökar hela tiden tycker vi är kul, säger Bo Alm.

Nu laddar de för premiärturen den 1 maj, en fyratimmarstur i mopedsadeln, då är säsongen igång på riktigt.

Publicerad 30 March 2018 00:00