Lyngby gård öppnar upp för fler konstnärer

EVERÖD

. För fjärde året i rad öppnar Lyngby gård upp för konstrunda i bränneriet. Inför årets konstrunda har man också rustat upp det gamla grisstallet för att kunna bjuda in ännu fler konstnärer.

–Ja, vi får nya förfrågningar varje år om önskan att ställa ut här hos oss, vilket är väldigt roligt. Så för att kunna utöka antalet utställare i år så har vi också öppnat upp det gamla stallet och renoverat logen och i år har vi kunnat ge tio utställare plats att ställa ut vilket är det mesta vi haft hittills, berättar Cecilia Svensson.

Sju av utställarna var med även förra året och är på plats i år igen och Cecilia märker att konstnärerna gärna återvänder när de en gång ställt ut i bränneriet.

– Det är härligt att de trivs, lokalerna är som gjorda för detta och vi har dessutom väldigt roligt när vi gör det här och det är verkligen värt allt slit man lägger ner inför de här fyra dagarnas folkstorm.

Josefine Bergdahl är en av konstnärerna som ställer ut på konstrundan för första gången. Hon målar både abstrakt och kvinnokroppar i akryl.

– Jag har bara hört positivt om utställningen här och det är ett etablerat ställe vilket känns väldigt bra, säger Josefine Bergdahl.

Samtliga utställare är lokalt förankrade, vilket Cecilia tror att besökarna uppskattar.

– Sedan har vi alltid som mål att ha en utställning med så brett innehåll som möjligt. Här ska finnas något för alla och just samlingsutställningar som den här tror jag lockar en bred publik. Man får mycket konst på ett och samma ställe, vilket är positivt, särskilt för de som inte vill besöka så många olika platser.

Årets utställare:

Anders Haak

Tomas Andersson

Elisabeth Rävardottir

Maggan Daun Borg

Helena Lövgren

Sofia Stjernkvist

Emma Stjernkvist

Josefin Bergdahl

Lennart Stjernkvist

Filip Helmersson

Publicerad 14 March 2018 09:48

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag