Ovanligt många inbrott i Bromölla

BROMÖLLA.

Under februari månad anmäldes rekordmånga lägenhets- och villinbrott i Bromölla kommun. Antalet inbrott ökade markant och var under månaden fler än på många år.

Året började med negativa siffror när det gäller antalet inbrott i Bromölla. Avvikelserna jämfört med fjolårets statistik började redan i slutet av 2017 och ökade sedan både under januari och februari månad. Bara under februari i år anmäldes totalt 19 inbrott jämfört med ett under samma period i fjol.

–Ja, det var en väldigt ovanlig avvikelse som började redan innan jul. Att det ökar såhär markant hör verkligen inte till vanligheterna, berättar Mats Hadartz, kommunpolis i Bromölla.

Avvikelserna var dock så stora att polisen reagerade och under en av spaningsrundorna så upptäckte man en man som förberedde för inbrott. Efter en husrannsakan hittade man också en mängd stöldgods hemma hos honom och mannen som är från trakten kunde häktas.

Under inbrottsvågen har allt från trädgårdsverktyg till smycken och pengar stulits och det har varit allt från villor till fritidshus som fått påhälsning.

– Det var många människor som drabbades. Att det skedde så många inbrott på kort tid gjorde att vi misstänkte någon lokalt. Det här hör dock verkligen inte till vanligheterna och vi kan konstatera att inbrotten upphört sedan vi grep mannen och han sitter fortsatt häktad i väntan på förhör, berättar Mats Hadartz.

Publicerad 12 March 2018 17:00