Wendes satsar på ett motorbranschcollege

ÅSUM. Wendesgymnasiet i Kristianstad kvalitetssäkra sin fordonstekniska utbildning mot motorbranschens krav och påbörjar med detta resan mot att bli ett Motorbranschcollege.

Certifieringen innebär en kvalitetsstämpel som visar att Wendesgymnasiets fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Genom en certifiering tillgodoser man också det kompetensbehov som råder inom motorbranschen.

– För oss på Wendesgymnasiet är det viktigt att kunna möta branschens behov och krav och att kunna erbjuda våra elever en fordonsteknisk gymnasieutbildning med god kvalitet. Vi har redan ett gott rykte och ett bra samarbete med företagen, men genom vårt arbete med att certifiera oss som Motorbranschcollege kommer vi att kunna utveckla oss och vässa kvaliteten ännu mer, säger Joakim Sahlin, rektor på Wendesgymnasiet i ett pressmeddelande.

Ett Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasieskolor. Kriterierna ska säkerställa utbildningarnas kvalitet gentemot elever, lärare och företag.

Publicerad 09 March 2018 14:47

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag