Fler lägenheter klara för inflytt i Åhusparken

ÅHUS. Nu har nästa omgång av hyresgäster fått nycklarna till sina nya lägenheter i Åhusparken och lägenheterna står klara för inflyttning. Sammanlagt har då 60 lägenheter färdigställts i de två första etapperna.

HSB planerar för totalt 90 lägenheter i Åhusparken och i september 2017 flyttade de 30 första hyresgästerna in. I slutet av februari var det dags för hyresgästerna i etapp två att flytta in och om bara några månader väntar inflyttning för de sista 30 hyresgästerna .

–Ja, och det innebär faktiskt inflytt något tidigare än beräknat från början, berättar Malin Bengtsson, kommunikatör HSB Skåne.

Lena och Gert-Åke Persson är två av de nya hyresgästerna som nu flyttar in.

– Det känns väldigt bra och vi är glada att vi fick precis den lägenhet vi önskade. Nu när vi fick nyckeln är dock första gången vi fick se lägenheten i verkligheten.

Enligt Malin Bengtsson så har intresset varit stort för lägenheterna som släpptes nu och inte minst sedan starten, för hela byggandet. Man har också redan börjat att fördela de sista 30 lägenheterna som beräknas stå klara i juli 2018.

De nya lilla bostadsområdet i Åhusparken har byggts i tre etapper med 30 lägenheter i varje etapp. Totalt innebär byggnationen sex punkthus med tre plan vardera. Lägenheterna har alla mellan två och fyra rum och kök fördelade på cirka 55–88 kvadratmeter. Samtliga lägenheter i området är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och inglasad balkong.

Publicerad 28 February 2018 09:36

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag