Sommarens pridefestival börjar nu ta form

KRISTIANSTAD. Förberedelserna för årets pridefestival har satt igång och man planerar just nu för sommarens föreläsare och artister.

– Ja vi har börjat så smått med planeringen. Vi söker sponsorer och försöker hitta bra och intressanta föreläsare och artister, berättar Louise Arvidsson ordförande RFSL Kristianstad och arrangör.

Sommarens festival den 27 juni till och med den 1 juli blir den tredje i ordningen och stan kommer precis som tidigare år att fyllas med regnbågens färger.

– Årets festival kommer att se ut ungefär som fjolårets. Vi kommer inte att ändra på något. Vi har dock nyutbildade skolinformatörer i föreningen och de har varit på ett par skolor redan. Vårt mål är att komma ut till så många skolor som möjligt, då detta verkligen behövs.

Antalet deltagare i pridtåget under festivalen har ökat för varje år. I fjol var man runt 4000 personer i tåget, trots dåligt väder. En fördubbling jämfört med premiäråret. Även medlemsantalet i föreningen har ökat sedan pridefestivalen i Kristianstad hade premiär, vilket Louise Arvidsson ser positivt på.

– Vid årsskiftet hade vi 219 medlemmar, året innan 181. Att passera 200-strecket var ett mål vi hade, och det lyckades vi med.

Publicerad 27 February 2018 06:48

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag