Träningen börjar nu på allvar för Team Rynkeby Kristianstad

KRISTIANSTAD.

Årets lag för Kristianstad Team Rynkeby God Morgon sattes ihop i höstas och sedan dess har man tränat inomhus inför cykelturen till Paris i sommar. Men nu har man äntligen fått hämta ut sina cyklar som ska ta deltagarna de många milen från Sverige till Frankrike, till förmån för barncancerfonden

– Ja, det är lite det här man ser fram emot när man anmält sig och kommit med i laget. Att få hämta ut sin cykel och komma ut på vägarna och träna på riktigt, säger Patric Leppälä, lagkapten för Kristianstadslaget.

TR-GM Kristianstad består i år av 27 cyklister och ett serviceteam uppbyggt av sex personer med olika ansvarsområde. Teamet har deltagare från Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge och Osby och av dessa fick totalt 16 personer möjligheten att hämta ut en ny cykel på Mohlins i Kristianstad.

– De flesta som hade cykel sedan innan har cyklat till Paris tidiga men nu väntar vi bara på att vädret ska bli så bra att vi kan påbörja utesäsongen. Laget är väldigt taggade över att få sina cyklar och nu är det bara vädret som styr. i fjol fick vi cyklarna den 1 april så i år fick vi dem tidigare än väntat, vilket bara är positivt.

Cyklarna, som är specialdesignade för Team Rynkeby God Morgon, kommer från Bianchi och används av samtliga cyklister i Team Rynkeby God Morgon. I år består projektet av 1 900 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 48 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Den 30 juni cyklar man från Kristianstad, en vecka senare anländer laget till Paris.

Publicerad 09 February 2018 18:20