Positiv respons på polisbesök

"Flera vapen och tips har redan kommit in"

HÄSSLEHOLM

. Polisen i Hässleholm och Östra Göinge väljer nu att ta sig ut bland invånarna. Med hjälp av ett ambulerande kontor kommer man varje vecka att besöka tätorterna runt kommunen.

Sedan december månad finns man på plats med det mobila poliskontoret i bland annat Osby, Lönsboda, Vittsjö, Arkelstorp och Hanaskog.

Rolf Paimensalo som är en av intiativtagarna ser redan ett stort intresse för tjänsten och det mobila kontoret har varit välbesökt.

– Ja det är ett bra sätt att bidra till ett trygghetsskapande arbete. Det har vi även sett tidigare, då man stannat med en vanlig polisbil. Många väljer att komma fram och prata och komma med tips eller liknande.

Redan i början av besöken så fick man in flera tips och man fick också in ett vapen vid ett besök i Osby, som inlämnaren ville få förstört. Och bara för några veckor sedan fick man in ytterligare fyra vapen i Lönsboda.

– Vi har nästan haft fler besök här än vad våra fasta polisstationer har och även om vårt mobila kontor inte ersätter de fasta stationerna så är det ett bra komplement, säger Rolf Paimensalo.

Tre poliser har nu tagit över ansvaret för det mobila poliskontoret Göran Svensson, Magnus Gustafsson och Anders Greger. De kommer framöver röra sig över hela området som en service till allmänheten.

– Vi ser att det finns ett behov av att prata med polisen och genom våra besök tror jag att det kommer att öka ännu mer. Detta ger oss också en personlig kontakt vilket är positivt, säger Göran Svensson.

Här finns polisens mobila kontor:

Ojämn vecka

Tisdag 10-12 Vittsjö, 13-15 Tyringe

Onsdag 10-12 Tollarp, 13-15 Degeberga

Torsdag Osby heldag

Jämn Vecka

Tisdag 10-12 Lönsboda, 13-15 Glimåkra

Onsdag 10-12 Sösdala, 13-15 Önnestad

Torsdag 10-12 Arkelstorp, 13-15 Hanaskog

Publicerad 07 February 2018 11:48