Positiv respons på polisbesök

"Flera vapen och tips har redan kommit in"

HÄSSLEHOLM

. Polisen i Hässleholm och Östra Göinge väljer nu att ta sig ut bland invånarna. Med hjälp av ett ambulerande kontor kommer man varje vecka att besöka tätorterna runt kommunen.

Sedan december månad finns man på plats med det mobila poliskontoret i bland annat Osby, Lönsboda, Vittsjö, Arkelstorp och Hanaskog.

Rolf Paimensalo som är en av intiativtagarna ser redan ett stort intresse för tjänsten och det mobila kontoret har varit välbesökt.

– Ja det är ett bra sätt att bidra till ett trygghetsskapande arbete. Det har vi även sett tidigare, då man stannat med en vanlig polisbil. Många väljer att komma fram och prata och komma med tips eller liknande.

Redan i början av besöken så fick man in flera tips och man fick också in ett vapen vid ett besök i Osby, som inlämnaren ville få förstört. Och bara för några veckor sedan fick man in ytterligare fyra vapen i Lönsboda.

– Vi har nästan haft fler besök här än vad våra fasta polisstationer har och även om vårt mobila kontor inte ersätter de fasta stationerna så är det ett bra komplement, säger Rolf Paimensalo.

Tre poliser har nu tagit över ansvaret för det mobila poliskontoret Göran Svensson, Magnus Gustafsson och Anders Greger. De kommer framöver röra sig över hela området som en service till allmänheten.

– Vi ser att det finns ett behov av att prata med polisen och genom våra besök tror jag att det kommer att öka ännu mer. Detta ger oss också en personlig kontakt vilket är positivt, säger Göran Svensson.

Här finns polisens mobila kontor:

Ojämn vecka

Tisdag 10-12 Vittsjö, 13-15 Tyringe

Onsdag 10-12 Tollarp, 13-15 Degeberga

Torsdag Osby heldag

Jämn Vecka

Tisdag 10-12 Lönsboda, 13-15 Glimåkra

Onsdag 10-12 Sösdala, 13-15 Önnestad

Torsdag 10-12 Arkelstorp, 13-15 Hanaskog

Publicerad 07 February 2018 11:48

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.