Insekter i maten

KRISTIANSTAD. Hur säker är egentligen insektsmaten att äta? Det och många fler frågor väntar för livsmedelsprofessor Karin Wendin och hennes forskargrupp de närmaste två åren. Nu får dessutom projektet Insekter - en kulinarisk och hållbar delikatess 1,4 miljoner av KK-stiftelsen, och ytterligare 1,2 miljoner från näringslivet, för att finna svaren.

Enligt Karin Wendin, projektledare och professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad så kommer forskningsprojektet i huvudsak att fokusera på insekters beredning till mat och hur man kan lagra den, men också på regelverk och hur man kan lösa de hinder och begräsningar som finns i dag.

I projektet ingår sammanlagt fyra forskare från Högskolan Kristianstad: Karin Wendin, Viktoria Olsson, Sarah Forsberg och Ingemar Jönsson, samt sex personer från näringslivet.

Publicerad 05 February 2018 10:07

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag