Inte ett enda spår av Bosse

Valpen som försvann på nyår är fortfarande försvunnen

HANASKOG

. I över en månad har ägarna till hundvalpen Bosse sökt efter svar om var valpen tagit vägen. Men inte ett spår som skulle kunna bidra till en lösning verkar finnas. Husdjurshjälpen Skåne har dock inte gett upp hoppet än och man hoppas att någon kanske tagit hand om valpen.

Valpen Bosse var med sina ägare i Hanaskog för att fira nyår för drygt en månad sedan då en smällare skrämde honom och han sprang iväg. Man har sedan dess letat över stora områden i Kviinge och Hanaskog utan ett spår. Jägare har varit ute, spår och sökhundar har använts, veterinärer har informerats, man har sökt med drönare och enormt mycket folk har letat dag och natt men valpen har inte hittats.

– Han försvann med kopplet på sig så han kan ju sitta fast men bör inte sitta fast så långt in i snårig terräng och då borde vi har sett honom, då man gav sig ut för att leta direkt, berättar Ulrika Bengtsdotter, Husdjurshjälpen Skåne.

Dagarna efter nyår gick man också ut med en efterlysning i radio och sociala medier och man skickade sms till alla boende i Hanaskog.

– Ägarna var otroligt tacksamma över all den hjälp man fick. Men de är fortfarande förtvivlade över att valpen inte hittats. Det går inte att säga annat än att det är tragiskt att han inte kommit till rätta ännu. Att man inte hittar några spår alls är väldigt ovanligt. Man brukar finna tasspår eller koppel eller päls eller blodspår, beroende på i vilken miljö hunden försvann i. Eller att vi får in någon observation på hunden. Men i detta fall har vi varken funnit bitar eller hela kopplet, möjligen en liten tuss päls som fastnat i tråd eller några konkreta observationer.

Enligt Ulrika Bengtsdotter har man i dagsläget 3-4 hundar i Skåne som är borta och inte blivit hittade precis som Bosse. Ett alternativ då är ofta att hundarna blivit stulna eller tagna av till exempel vildsvin.

– Är det djur iblandat brukar man dock se spår av päls eller blod och det har vi inte gjort i det här fallet. Det man kan göra som boende i trakten är att kolla sina bodar, under altaner, pooler så han inte fastnat eller trillat ner där. Det finns ju även brunnar som inte är stängda och som vi kanske inte vet om. Men risken finns tyvärr att han är stulen, vilket dessvärre händer ibland och då finns det en risk att han inte kommer hem igen.

Men ägarna till Bosse hoppas fortfarande på ett mirakel och att valpen ska dyka upp någonstans. Husdjurshjälpen Skåne fortsätter att efterlysa hunden och ser gärna att allmänheten fortsätter att hålla ögonen öppna.

Publicerad 02 February 2018 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag