Stort frysmagasin invigs

NÄSBY. Familjeföretaget KLT Kjellssons Logistik & Transport i Kristianstad storsatsar. Den 9 februari inviger man i sina lokaler på Näsby industriområde helt nya frysar. De nya frysarna innebär att man då ska kunna chockinfrysa varar i, totalt fyra ”vindtunnlar” à 100 pallplatser.

Under invigningen den 9 februari bjuder man också in allmänheten som kommer att bjudas på pingvinsnittar från isbaren och framträde av Jan Boris-Möller svensk kock, tv-personlighet och författare och trollkonstnären Douglas Nordenbelt aktuell i Talang 2018.

I samband med nybyggnationen tar man också tillvara på värmen som genereras via kyl - och frysanläggningen. Kulvertar kommer att grävas till två av fastigheterna bredvid som kommer att försörja dessa med fjärrvärme. Om det blir som man önskar så är tanken att också sälja överskottsvärme till övriga nyttjare ute på fjärrvärmeslingorna, ett ja, från det lokala kommunala C4 Energi krävs dock först.

Publicerad 01 February 2018 13:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.