Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström fortsätter hyllningsturnén

KRISTIANSTAD. Med pappor som sitter på en stor del av den svenska visskatten, förlänger nu Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström sin turné ”Du & jag farsan” . Den 15 mars kommer de till Kristianstad och Kulturkvarteret. Spelningen i Kristianstad blir dessutom den enda i Skåne.

Konserterna är en hyllning till deras fäder Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström, två giganter inom svensk musikhistoria. Och turnén som inleddes redan i höstas lockade storpublik med flertalet utsålda arenor och konserthus runt om i hela landet vilket gjorde att Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström beslutade redan i höstas att förlänga turnén med flera konserter nu i vår.

– Ja, man kan väl säga att vi fick mersmak. Det var väldigt roligt i höstas och vi kör vidare på samma koncept. Det är möjligt vi byter ut någon låt , det är en levande process men stommen kommer att vara densamma, berättar CajsaStina Åkerström.

Även om Cornelis och Fred var både vänner och kolleger så har Jack och CajsaStina lärt känna varandra först i vuxen ålder. Men med någerlunda samma bakgrund började de ganska tidigt prata om att göra något tillsammans.

– Vi har genom åren sprungit på varandra på Visfestivaler och liknande och vår relationen är närmast ett syskonskap idag. Men det dröjde tio år innan vi verkligen tog tag i saken att göra detta tillsammans. Titlen, ”Du & jag farsan” är egentligen titeln på min bok men den passade bra här också eftersom vi kör både vår egen musik och våra farsors musik, så symboliserar den precis vad den här konserten faktisikt innehåller. Och att våra spelningar tagits emot så väl visar också att visan lever i allra högsta grad.

Publicerad 01 February 2018 11:30

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag