"Mitt mål är att fylla Galleria Boulevard"

KRISTIANSTAD.

Linda Borgström är sedan mitten av november ny centrumchef för Galleria Boulevard. Utmaningen och gallerians potential fick henne att hoppa på jobbet med målet att fylla gallerians tomma lokaler under det närmaste året.

– Jag har alltid gillat utmaningar. Det får gärna vara lite uppförsbacke och svårt för att jag ska hoppa på ett nytt jobb, säger Linda Borgström som ursprungligen kommer från Helsingborg och bland annat jobbat som VD för Citysamverkan i Helsingborg.

Hon visste inte så mycket om Kristianstad eller Galleria Boulevard när hon fick erbjudandet om jobbet som centrumchef för Galleria Boulevard. Men fastnade för utmaningen och såg också en stor potential i gallerian. Att många lokaler stod tomma var inget som skrämde henne.

– Nej jag ser det istället som en bra utgångspunkt för att påbörja arbetet mot en fullsatt galleria med liv och rörelse, säger Linda Borgström.

Som styrelsemedlem i handelsstaden är hon övertygad om att Galleria Boulevard också är bra för centrumhandeln och stadens gågator.

– Närheten till stadens gågator är absolut en fördel för gallerian och en styrka i konkurrensen med andra gallerior. Att C4 shopping byggs i Hammar tror jag kommer att innebära en hel del dubbeletableringar i ett första skede men det är sådant som kommer att lägga sig efter ett tag.

Ett första möte med de 37 hyresgäster som huserar i Galleria Boulevard idag är redan gjort och en gemensam handlingsplan för framtiden är på väg att ta form.

– Det är väldigt många positiva ord och tankar från de som är våra hyresgäster i dag. Och det kom också fram en mängd nya idéer som vi kommer att arbeta vidare med och jag är övertygad om att besökarna kommer att se flera förändringar redan här under våren.

Att hon kommer utifrån och inte är Kristianstadbo ser hon bara som en fördel. Då hon inte vet hur samtalen på stan har gått eller vad som gjorts tidigare.

– Innan jag började här så googlade jag Kristianstad och Galleria Boulevard. Och jag har förstått att det har varit många synpunkter. Men jag har valt att lägga detta åt sidan och valt att blicka framåt. Mitt mål i första hand är att fylla de två första byggnaderna inom ett år, vilket jag tror är fullt möjligt. Jag har redan haft flera visningar för intressenter och innan sensommaren ska gallerian också inrymma ett nytt lekland på plan två och vår förhoppning är att BR leksaker väljer att stanna kvar hos oss. Jag är inte nöjd förrän vi nått vårt mål, så är det bara.

I mitten av februari öppnar danska Söstrene Greene och Postnord har flyttat till en egen lokal på plan två. Man har också gjort klart med Friskis&Svettis som flyttar in i sommar. Under de närmaste veckorna kommer också den sista etappen att prydas med butikernas reklam i väntan på nya hyresgäster.

Personligt:

Namn: Linda Borgström

Ålder: 45 år

Bor: Helsingborg

Familj: Man , två tonåringar och en 7-åring och katt.

Fritid: En rad ideella styrelseuppdrag, reser gärna, umgås med familj och vänner.

Tidigare jobb: VD Citysamverkan Helsingborg,

Aktuell som: Centrumchef Galleria Boulevard.

Publicerad 31 January 2018 03:30

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag