Fotvårdsakademin öppnar upp i Kristianstad

KRISTIANSTAD.

Fotvårdsterapeuterna Camilla Ekholm och Monica Hallström gick ett bra tag med samma tankar. En önskan om att utbilda i fotvård. Nu slår de slag i saken och startar Fotakademin Syd i Kristianstad.

Förhoppningen är att bristen på medicinska fotvårdsterapeuter ska minska när det nu kommer att finnas utbildningsmöjligheter i Skåne.

– Den närmaste liknande utbildningen finns i Göteborg, sedan skolan i Malmö lades ner för några år sedan så förhoppningsvis kan vi locka elever från både Skåne, Blekinge och Småland hit, säger Monica Hallström.

Innan hon utbildade sig till medicinsk fotvårdsterapeut så arbetade hon 20 år som lärare och Camilla Ekholm arbetade tidigare som förskollärare i många år innan hon sadlade om för att jobba med fotvård.

– Genom skolan får vi nu användning för båda våra kompetenser och det ska bli kul att få utbilda människor i det vi brinner för, säger Monica Hallström.

Skolan kommer att drivas i privat regi genom ett aktiebolag men kommer att följa Sveriges fotvårdsterapeuter och förbundets riktlinjer. Efter totalt 24 veckor är du diplomerad fotvårdsterapeut.

– Det är en intensiv utbildning med både teori och praktik men vi ser att det finns ett behov av fler fotvårdsterapeuter och möjligheterna till att få jobb efter utbildningen ser vi som relativt stora, säger Camilla Ekholm.

Publicerad 18 January 2018 07:49

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag