Ken Ring fyller teatern med känslor

KRISTIANSTAD

. Musikern och Hip-hopparen Ken Ring återvänder till Kristianstad på årets turné. Den 2 februari bjuder han publiken till Kristianstad teater för en personlig, musikalisk och känslofylld resa.

Ken Ring besökte ifjol både Kristianstad och Hässleholm. En turné som Ken Ring beskriver som en av de starkaste musikaliska resorna han någonsin gjort. Det fick också honom att vilja göra om samma känslosamma resa igen men i ännu större omfattning. Han ger sig nu ut på sin största turné hittills, samtidigt som han påbörjar inspelningen av sitt andra aukustiska album, "Musiken".

Vad kommer publiken att få se och höra den 2 februari?

– De kommer att se och höra en berättelse om mig först och främst men också människan bakom ”Ken Ring” och förklaringen till varför jag tänker som jag tänker.

Du beskriver konserten som den viktigaste någonsin, är det så?

– Ja, den har ett budskap som sakta glöms bort. Ett viktigt budskap om kärlek och livet.

Du återkommer till Kristianstad igen, kan det vara så att Kristianstad ligger dig extra varmt om hjärtat?

– Ja, jag har många minnen därifrån. Vissa förblir hemliga dock. Det är också en av de städerna där jag har mest lyssnare, och det ser ut som både denna och förra konserten kommer gå till historien som helt utsålda. Det visar den kärlek Kristanstad alltid haft för mig.

Vad är den största skillnaden med att spela för en sittande publik på en teater jämfört med festival eller liknande?

– När folk sitter ner så lyssnar publiken på ett helt annat sätt. Det är väldigt annorlunda och det känns som man är varandra mycket närmare.

Du sa för några år sedan att du skulle lägga musiken på hyllan, är det fortfarande din tanke?

– Ja att lägga av som Ken Ring och vara verksam musiker, ja. Men jag har samtidigt sagt att det är då jobbet börjar på riktigt med musiken och allt som finns där bakom den.

Publicerad 16 January 2018 11:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag