Årets vassaste sångfågel röstas fram

KRISTIANSTAD.

Melodifestivalens deltävling "andra chansen" kommer till Kristianstad och arenan den 2-3 mars. Samtidigt passar Naturum och Vattenriket på att arrangera sin egen sångtävling.

– Ja, vi måste ju passa på att få lite glamour över Naturum också nu när Melodifestivalen kommer till Kristianstad och då kände vi att vi såklart måste visa upp vilka sångfåglar vi har i Vattenriket också, berättar Karin Magntorn, Naturumföreståndare.

Under februari månad kommer man varje helg att kunna rösta på den fågel man tycker sjunger bäst. Personalen har också skrivit ner en biografi för varje deltagare för att plocka röster. Klara för tävlingen är än så länge tranan och såhär skriver man om denna, en av Vattenrikets största personligheter:

"En av deltagarna i Vattenrikets vassaste sångare är en riktig superstjärna. Med glamorösa fjäderplymer, akrobatiska dansnummer och en röst som fyller hela himlavalvet trollbinder hon tusentals åskådare. Oftast uppträder hon med flera tusen körsångare. Hon turnerar flitigt utomlands och är stor i både Spanien, Italien och Tunisien, men för hemmapubliken är den traditionella vårkonserten vid Pulken årets höjdpunkt. Är tranan kanske Vattenrikets vassaste sångare? Det återstår att se"

Från och med den 3 februari då Melodifestivalen drar igång, går det att se och höra alla åtta bidrag på en touchskräm på naturum. Och under hela tävlingsperioden går det också att se hur finalisterna ligger till fram till och med den 10 mars då årets sångfågel avgörs.

– För oss är detta ett roligt sätt att anspela på Melodifestivalen men såhär passar vi också på att visa vägen ut i Vattenriket och vad vi har att erbjuda.och vilka fåglar som rör sig här, då alla deltagare har anknytning till området, berättar Karin Magntorn.

Publicerad 11 January 2018 17:30

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag