Stjärnornas innersta avslöjas

KRISTIANSTAD.

Ann-Louise Hanson, vet vad hon gav sig in i när hon valde att ställa upp i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” En medverkan i programmet innebär att man släpper publiken in på djupet och enligt Ann-Louise Hansson var det en känslosam vecka med både skratt och tårar.

– Det var omtumlande men jag bestämde mig redan innan programmet att verkligen vara ärlig samtidigt säger jag inget jag inte kan stå för, berättar Ann-Louise Hansson.

Hon strålade samman med de övriga deltagarna Bosse Parnevik, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback på Teleborgs slott i Växjö redan i augusti. Och vinterns säsong blir den tolfte i ordningen och just de övriga deltagarna var en av anledningarna till att Ann-Louise Hansson valde att tacka ja till årets upplaga.

– Ja, jag kände redan från början när jag hörde vilka som skulle vara med att det var ett väldigt fint gäng. Bosse kände jag dessutom sedan innan och med de andra känns det som jag fått nya vänner för livet. Och jag skulle göra om det igen om jag fick chansen även om det var väldigt intensiva och tuffa dagar då man dessutom blev fullständigt uttömd på känslor. Samtidigt var det helt fantastiskt.

Den före detta Kristianstadbon har haft en intensiv höst. Tillsammans med Lill-Babs och Siw Malmkvist har de precis avslutat sin gemensamma turné, ”Tillsammans-183 år på scen”.

– Ja, det har blivit mycket Hansson i höst men det har bara varit roligt. Intensivt men väldigt roligt.

Under hösten släppte hon dessutom sin självbiografi, Kärlekens miljonär och passade då också på att spela in en ny version av låten med samma titel som spelade in för första gången för 42 år sedan.

– Min tanke var egentligen att bara skriva för mina barn och barnbarn men efter påtryckningar från fansen så fick jag tänka om lite. Det har varit ett mastodontjobb att gå igenom tusentals urklipp och bilder men det känns bra att nu ha gjort det. Jag har genom den här resan insett att man kan vara miljonär i så mycket, så att låtens titel också fick bli bokens passade väldigt bra.

Innan ”Stjärnorna på slottet” har premiär väntar julen. Hur firar ni?

– De blir en lugn jul. Vi tillbringar den i skärgården sedan många år och firar med nära och kära. Vi firar lagom mycket med både franska och svenska inslag när det gäller maten. Julklappar är inte heller så viktigt. Och självklart kommer jag att titta på programmet när det sänds.

Publicerad 23 December 2017 06:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag