Wallenbergs blickar mot framtiden

I höstas gick Wallenbergs i konkurs. Men efter att ha köpts upp av Scorettkoncernen så ser man nu positivt på framtiden igen med en ny aktör i ryggen.

– Ja, det känns väldigt bra. Och att vi får fortsätta med samma personal men med ytterligare förstärkning känns fint, säger Lena Lindström som varit anställd hos Wallenbergs sedan 1978.

Enligt Peter Blomquist, vd för Scorettkoncernen så har man ingen tanke om några större förändringar utan kommer att fortsätta stärka det personliga som Wallenbergs står för.

– Vi kommer även att jobba vidare för att utöka det moderiktiga men komfortabla sortiment som kännetecknar butiken, säger Peter Blomquist.

Man blickar även bort mot C4-shopping och sannolikheten är stor att man öppnar upp både Wallenbergs, Scorett och det nya konceptet Sneakers corner där när gallerian slår upp portarna. Och innan sommaren räknar man också vara igång med Wallenbergs webbshop.

–För att finnas i framtiden så krävs det även en näthandel och det är något vi kommer jobba för. Och så fort folk inser att vi inte längre säljer ett konkurrsutbud så är jag övertygad om att vi kan nå lönsamhet.

Det finns ju ett Scorett redan i Kristianstad, blir detta inte som att konkurrera med sig själva här?

– Jag tror att det finns plats för båda och jag ser det också som bättre att konkurrera med sig själv än med andra.

Finns det någon plan för samarbete er emellan?

– Jag , vill inte gå in på vilka diskussioner vi har med Benny. Men i dagsläget har vi ingen gemensam plan. Men samordningseffekter är alltid positivt.

Publicerad 19 December 2017 08:15

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag