Degeberga och Skepparslöv blir ett

DEGEBERGA/SKEPPARSLÖV

. Inför 2018 inleder Degeberga- Widtsköfle golfklubb och Skepparslövs golfklubb ett samarbete vilket innebär att medlemmarna numera har tillgång till båda banorna.

De har som medlemsägda klubbar märkt av den tuffa konkurrensen som råder i branschen och man ser samarbetet som ett sätt att profilera sig och att kunna erbjuda något nytt för medlemmarna.

–Ja, genom samarbetet ger vi medlemmarna något extra och de får möjligheten att spela på två olika banor som kompletterar varandra väldigt bra, berättar Bo-Göran Svensson, ordförande Skepparslövs golfklubb.

Man hade för några år sedan ett liknande samarbete och medlemmarna har sedan dess efterfrågat något liknande igen. Samarbetet är igång under hela 2018 och man kommer därefter att göra en utvärdering av året.

Man är enligt Bo- Göran Svensson ganska lika föreningsmässigt men har banor som skiljer sig på flera plan., vilket gör att de lämpar sig bra för olika sorters spel.

– Vi ha en bra bana i Skepparslöv som lämpar sig för sommarspel. I Degeberga har man en bana på sandjord, vilket gör att den tål blött väder och fungerar bra både vår och höst. Det i sin tur ger en längre säsong för våra medlemmar.

Man hoppas också att samarbetet ska gynna golfen i hela nordöstra Skåne och att möjligheten till banvariationen ska få upp golfintressen ytterligare.

– Vi har sedan två år tillbaka också ett samarbete som vi kallar fyrlingen. Vi samarbetar där med banorna i Vittsjö, Perstorp och Hässleholmsgården och mot en mindre summa får man spela fritt på samtliga fyra banor, berättar Bo-Göran Svensson.

Publicerad 19 December 2017 16:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag