Sotnosen kan blir årets destination

BARUM.

Sotnosens Korvcafé utanför Österslöv har fått en rad utmärkelser under 2017. 2018 skulle kunna börja på liknande sätt. De är nämligen nominerade till, Årets Skånska Destination 2017. Ett pris där folkets röst är avgörande.

Årets Skånska Destination är skåningarnas egen utmärkelse till den skånska mat- eller dryckes-institution som juryn hos det Skånska Gastronomiprisets tyckt varit värt ett extra besök under året.

Bland de 30 stycken nominerade förutom Sotnosens korvcafé utanför Kristianstad så finns bland annat Buhres Fisk i Kivik, Höganäs Saluhall, Mandelmanns Trädgårdar i Simrishamn och en rad välbesökta café och matställlen, hotell och saluhallar i Skåne.

Sotnosens Korvcafé är dock den enda nominerade i denna delen av Skåne.

– Ja, det känns stort att vara en av de nominerade tillsammans med alla dessa duktiga aktörer. Och att den här kompetenta juryn, som vi träffat under året valt ut oss känns väldigt fint och det värmer. Jag känner rent spontant att vi nog inte har någon chans att vinna men det är underbart att bara vara i det här gänget och det är roligt att man öppnar upp även för den hör delen av Skåne. säger Maria Bug.

Priset delas ut i fem kategorier den 19 januari på Malmö Rådhus. Men just då befinner sig ägarna, Maria Bug och Veronica Börjesson i Brasilien.

– Vi märker fortfarande av en hög- och lågsäsong och brukar stänga under januari och februari precis som de flesta utflyktsmål. Men julens julbord var fullbokat och i mars kör vi igång med vår fredagstapas igen som involverar en rad spännande nyheter. Men först åker vi iväg för att samla ny energi, vilket behövs efter ett intensivt år. Men i februari kommer vi med nya kraft att planera en rad spännande och lite galna nyheter, berättar Maria Bug.

Publicerad 15 December 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag