Rama laddar för ny match om VM-titel

THAIBOXNING. Kristianstadboxaren Burim Rama har de senaste månaderna finslipat på sin teknik och sin styrka och känner sig i bra form. Den 29 december väntar nästa match, denna gången i Kosovo och en fight om VM-titeln med stor betydelse.

– Ja, varje titel har stor betydelse. Under 2017 har jag gått 5 matcher och resultatet har varit 3 vinster, 2 förluster. Jag tränar stenhårt för den här matchen och nu är det dags att inkassera allt hårt jobb. Och jag känner också att träningen har gett stor utdelning den sista tiden.

Sedan i somras har det inte blivit så många matcher som Burim Rama hoppats på och det blev en period på några månader utan matcher. Men i höstas, nu senast vann han en match i Holland via teknisk knock out(TKO) redan i första ronden.

Hur ser målen ut för 2018?

- Mitt mål för 2018 är att klättra upp till topp 10 i glorys rankinglista.

Hur svårt är det att nå ditt mål?

- Det är något alla stående fighters siktar på så det krävs mycket för att ta sig in. Det är en samling av de bästa stående kampsportarna i världen.

Publicerad 11 December 2017 09:44

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.