Problemen vid återvinningsstationerna har minskat

 KRISTIANSTAD. Trots att Sveriges hushåll är bra på att återvinna så har Kristianstad kommun de senaste åren haft stora problem på flera av sina återvinningscentraler, bland annat på Näsby innan den stängdes ner, utanför Willys och i Nosaby. Man har kastat sina grovsopor bredvid stationerna och det har vid flera tillfällen sett förfärligt ut när FTI, Förpacknings- och Tidnings-insamlingen kommit för att tömma containrarna. Om inte sopdumpningen minskar leder det till städkostnader på miljonbelopp vilket gör det svårt att bygga ut insamlingssystemet ytterligare.

Därför har man under 2017 drivit projektet,  Ren Återvinning i Kristianstad bland annat och FTI anser att projektet varit positivt.

Enligt Ulla Krohn, projektledare på FTI. så har projektet varit väldigt framgångsrikt och man har genom projektet också fått insikt om vilka metoder som fungerar bra för att minska nedskräpningen och man har från kommunens håll också fått positiv respons.

Man har i problemområdena provat sig fram för att se vilka metoder som funderar bäst och det som provats är utökad information samt att man placerat ut värdar vid utvalda stationer och utvalda tillfällen.

Nu väntar ytterligare insatser för att fortsätta minskningen av sopdumpning på fler platser runtom i Sverige.

Publicerad 04 December 2017 11:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag