En ordentlig julklapp till Kvinnojouren

KRISTIANSTAD. För tredje året i rad håller Rotaract Kristianstad en insamling av saker till välgörenhet, och i år går bidraget till Kvinnojouren.

Genom projektet ”Köp en extra” har man hittills genom folks generösa initiativ samlat ihop sex kundvagnar med saker som Kvinnojouren behöver och som allmänheten fått vara med och bidra till genom att handla en extra sak som Rotaract haft som önskemål.

– Många tycker att det är ett roligt sätt att bidra på eftersom att man själv får köpa det man vill och har möjlighet till i butiken istället för att skänka pengar. Vill man bidra med en tandborste gör man det och vill man köpa pasta, pennor eller tamponger gör man det. Just att man får köpa det man vill istället för att skänka pengar tror vi gör att projektet är så lyckat, förklarar Sofie Appring, Rotaract Kristianstad.

Rotaract har tidigare gjort liknande insamlingar till Flyktingboendet i Breanäs och till Skånes stadsmission och i år valde man att hjälpa utsatta kvinnor på Kvinnojouren.

– Det känns bra att hjälpa utsatta kvinnor och barn som kanske har flytt sitt hem mitt i natten och därför saknar allt. De har själva fått skriva önskemål om vad som behöver inhandlas och för de pengar som swishas in till oss kommer vi att fylla på med saker från den listan.

Sofie Appring är överväldigad av Kristianstadsbornas generositet och alla saker kommer att lämnas över till Kvinnojouren under vecka 50.

Publicerad 29 November 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag