Hemlösa letar febrilt efter ny lokal

HÄSSLEHOLM. Föreningen Hemlösa i Hässleholm har sedan startet för drygt två år sedan fått låna lokaler av kyrkan att vara i under sina helgfrukostar.
Men nu har kyrkan lämnat beskedet att de behöver sina lokaler för sin barn och ungdomsverksamhet och Hemlösa i Hässleholm letar febrilt efter en ny lokal. Men än har ingen lämplig lokal dykt upp.
– Det var ett väldigt tråkigt besked, samtidigt är vi oerhört tacksamma att vi fått vara i kyrkans lokaler så länge som vi har fått, säger Ingela Hansson.
Innan den 15 augusti måste de har fått tag i nya lokaler annars får verksamheten läggas på is. Utan lokal är det svårt att servera frukost till de hemlösa människor som finns i Hässleholm.
– Det är mycket oro över hur allt ska bli. Kommer vi att få tag i en lokal så att vi kan fortsätta att vara en utav våra utsatta vänners trygghet? Den gemenskap de känner hos oss är så betydelsefull för deras välmående, vi är många gånger deras enda familj men än så länge har vi inte hittat några nya lokaler att vara i, berättar Ingela Hansson.
Vad de letar efter är en lokal i centrala Hässleholm, där de kan få plats med runt 20 personer samtidigt, med kök och toalett.
 Vad händer om det inte löser sig med lokal?
Det vill jag inte ens tänka på, det kommer att bli mycket svårt för våra utsatta vänner. HIH kan inte fungera utan en lokal där vi kan vara och dela ut frukostar, kläder, hygienartiklar med mera.

Publicerad 21 April 2017 08:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag