De vill få fler tjejer att testa styrketräning "Martina och Josefin startar girlpowerpass”

"Martina och Josefin startar girlpowerpass”

KRISTIANSTAD. Under april månad flyttade föreningen Strongman Kristianstad in hos Nya Vanor på Näsby industriområde. Och med samarbetet hoppas man också att fler tjejer ska hitta till gymmet och våga lyfta tungt.
Martina Andersson som kan titulera sig både Sveriges och Europas starkaste kvinna kommer tillsammans med Josefin Eriksson att satsa för fullt för att lära tjejer tyngdlyftning, från grunden.
– Vi orkar många gånger mer än vad vi tror och vi kommer att hålla ett powergirlpass varje torsdag där både nybörjare och mer erfarna kan vara med. Vi både hoppas och tror att detta är något som saknats i Kristianstad och just den här typen av träning är också en av de träningsformer som ger synlig effekt snabbt, berättar Martina Andersson.
Hon hoppas också att fler tjejer genom det här faktiskt ser att styrketräning gör nytta även vid annan träning och stärker hela kroppen, då samtliga muskler får jobba hela tiden.
– Jag tror att många tjejer kan känna lite rädsla för att gå till ett gym och gå på de tyngre hantlarna och är rädda för synliga muskler eller att se manliga ut men den är typen av träning ger oss en bättre vardag och det handlar långt ifrån att få synliga muskler, säger Josefin Eriksson.
Martina Andersson som dessutom tävlar på proffsnivå, hoppas att fler tjejer också kan sporras att börja tävla i strongman, då antalet tjejer på tävlingarna fortfarande är betydligt färre än killarna.
– Att jag bara tränat med killarna tror jag spelat roll för min framgång. Det har tvingat mig att ta i ännu mer. Men jag hoppas med detta att fler tjejer vågar testa sporten som dessutom här kan bygga både självförtroende och självkänsla.

Publicerad 21 April 2017 09:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag