Nytt sätt för jobbsök

Arbetssökande presenterade sig för arbetsgivare

KRISTIANSTAD. När Arbetslivsresurs genomförde sin senaste jobbmässa i Galleria Boulevard under onsdagen så valde man att jobba på ett nytt sätt och lät istället de arbetssökande presentera sig för de besökande arbetsgivare som var på plats och i behov av ny personal.
Ett 20-tal arbetssökande fanns på plats för att presentera sig själva och sina kunskaper och Valentin Ghergic och Anna-Lena Svensson var två av dem som var på plats för att presentera sig själva och sina kunskaper.
– Det känns lite annorlunda att företagen kom till oss men samtidigt väldigt bra. Istället för att jag går runt till olika företag med mitt cv så kommer de företag som verkligen söker personal hit, vilket känns betydligt bättre och jag är positiv efter dagen, säger Valetin Ghergic.
Även Anna-Lena Svensson är positiv till mässan och ser gärna att man ordnar fler liknande evenemang.
Jessica Hafström, konsult på Arbetslivsresurs var nöjd med jobbmässan som var den första mässan de arrangerade med det nya greppet där de arbetssökande fick chansen att visa upp sig, träffa arbetsgivare och ställa upp på snabbintervjuer direkt på plats vid önskemål.
– Det är första gången vi gör det här men faller det väl ut kommer vi att köra en liknande även i höst. Vi har haft en rad olika företag här under dagen som är i behov av att anställa, både sommarjobb och fasta tjänster. De har här haft möjlighet att samla in cv men också göra småintervjuer direkt på plats. Och de arbetsgivare som har varit här har varit positiva, berättar Jessica Haftström.

Publicerad 19 April 2017 14:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag