Pinnagas moppers arrangerar mopperunda

BROMÖLLA. I fjol gjorde Pinnagas moppers slag i saken som de diskuterat en tid. De arrangerade en mopperunda genom Ivöbygden. I år är evenemanget tillbaka och man hoppas nå 100-strecket när det gäller deltagare.
– I fjol var vi drygt 80 stycken som körde turen, njöt av naturen och att träffade nya människor med samma intresse. Den 1 maj kör vi igen och hoppas att ännu fler mopedister vill göra oss sällskap, säger Rickard Oskarsson.
Medlemmarna i Pinnagas moppers har också märkt ett uppsving när det gäller intresset av gamla mopeder. De gamla klassikerna har stigit i pris och blir allt svårare att få tag i.
– Det ligger nog lite i tiden, det är en rolig hobby och det är väl lite nostalgi över det. Man kanske inte vill vara 15 år igen men vill gärna uppleva gamla minnen.
– Sedan kommer man också ut på sådana vägar man inte kör med bil och att komma ut på en tur och avsluta med att grilla lite är aldrig fel, säger Johan Boström.
Hos många av medlemmarna står det också mer än en gammal moped i garaget.
– Ja, det blir lätt att man samlar på sig och det är ett intresse som växt sedan vi startade gruppen för två år sedan, berättar Rickard Oskarsson.
Den 1 maj väntar förutom en 5 mil lång tur också en kortege genom Bromölla.
- Ja, vi startar på Din-X macken i Bromölla klockan 10 och då är det bara att dyka upp. Sedan inleder vi med kortege kör mot Nymölla, Gualöv, Barum, Vångaberget , Oppmannasjön och sedan tillbaka till Bromölla och hela rundan kör man i sin egen takt och allt överskott vi får in kommer vi också att skänka vidare till Cancerfonden, berättar Rickard Oskarsson.

Publicerad 17 April 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag