Tranvärdar hjälper till vid Pulken

PULKEN. Pulken och tranorna lockar varje år runt 15 000 besökare de veckorna som tranorna är på plats och nu inväntar man snart de flygande besökarna som kommer att fylla ängarna runt Pulken även i år.
För att kunna ta emot alla besökare på ett bra sätt så har man efterlyst frivilliga tranvärdar som kan vara på plats och hjälpa de som vill titta på tranorna med kikare och information.
– Vi från Vattenriket har tillsammans med nordöstra Skånes fågelklubb bemannat stationen tidigare men för att ha folk på plats ännu mer tid har vi inspirerats från Hornborgarsjön som jobbat mycket med tranvärdar, berättar Sussie Söderlundh, naturvägledare.

Som tranvärd bidrar man också med hundra kronor per arbetad timme till någon av föreningarna, nordöstra Skånes fågelklubb, Naturskyddsföreningen Kristianstad eller Vattenrikets vänner.
– Det har varit ett stort intresse och många vill ställa upp som tranvärdar, vilket vi är väldigt tacksamma för men där finns fortfarande några enstaka pass kvar att fylla.

Den 25 mars är det trandagen, då inleds också arbetet med att bemanna Pulken, vilket pågår till och med den 9 april.
– Det kommer nästan alltid några tranor innan denna dagen men vi brukar ha trandagen som vårt avstamp. Men tranorna rör på sig för fullt i Tyskland redan så vi får se när de dyker upp.

Publicerad 07 March 2017 07:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag