Nyfiken på...

Glenn Wish till vardags och till fest

PERSONLIGT. Han har precis avslutat sin julshow på Södra Kasern i Kristianstad. Och har i stort sett hela 2017 fullbokad. Men att Glenn Wish en gång i tiden började stå på scen är egentligen en slump.
– Ja, allt började när jag jobbade som säljare och sjöng för kunderna i telefonen ibland. Jag sålde som bara den på det sättet och efter ett tag var det ett företag som frågade om jag inte kunde komma dit och sjunga. Jag sa ja och sjöng allt från Thomas Ledin till Beatles och Elvis men fick ganska snabbt frågan om jag inte kunde fler Elvislåtar och på den vägen är det.
1994 stod han på scen för första gången på hemmaplan i ett av tälten på Hässelholmsfestivalen. Man fick öppna upp hela tältet för att folk skulle kunna se och de andra artisterna fick vänta med sina spelningar eftersom all publik samlats framför Glenn Wish.
– Det var en sådan kick att få stå där och ta emot jublet. Den kicken är inget som går att köpa för pengar och de endorfinpilarna som går genom kroppen är svåra att beskriva. Men jag hade aldrig sjungit i hela mitt liv så jag fick börja ta sånglektioner och lära mig från grunden för att inte slita på rösten.
Med magstödet kom också fler och fler uppdrag och Glenn som egentligen tänkt bli slöjdlärare la mer och mer tid på musiken och att utveckla showen med ljus, ljud och scenkläder.
– Jag gillar Elvisgrejen, kläderna och hans scenspråk, samtidigt vill jag inte vara någon kopia. Jag är ingen Elvisimitatör utan sjunger hans musik men på mitt sätt.
Som mest gjorde Glenn Wish runt 80 konserter om året runt om i hela landet och turnerade tillsammans med ett 17-mannaband. Men pressen över att hela tiden prestera och engagera sig tog på krafterna och glädjen försvann.
– 2011 tog jag ett sabbatsår. Men började sedan sakna att få stå på scen igen. Nu gör jag det i min egen takt tillsammans med min sambo Helene och njuter mer än någonsin. Och så länge publiken fortsätter att komma så kommer jag att fortsätta.
Nästa år väntar en vårturné i Skåne, krogshow under sommaren och en julkonsert. Finns det någon chans att det blir något egetskrivet någon gång i tiden?
– Det är inte omöjligt att det blir så. Det kan vara så att Helene spånar på något sådant.

Publicerad 19 December 2016 06:00

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag