Den 2 oktober beger sig hela Christianstad Symfoniker till Hässleholm för konsert på Hässleholms kulturhus. Foto: Pressbild.

Den 2 oktober beger sig hela Christianstad Symfoniker till Hässleholm för konsert på Hässleholms kulturhus. Foto: Pressbild.

Christianstad Symfoniker till Hässleholms Kulturhus

KONSERT. Christianstad Symfoniker och deras gästdirigent Lars Kvensler håller just nu på att slipa på de sista detaljerna inför sin höstkonsert på Hässleholms kulturhus den 2 oktober.
Det är bara de sista tonerna som ska sitta sedan lovar de att bjuda på en vacker konsert med klassisk musik, signerad några av våra största kompositörer. Repertoaren sträcker sig från franska toner i ”Pelléas och Mélisande” till ”Ungersk dans” av Brahms.
– Ja, den klassiska musiken är alltid i centrum för Christianstad Symfoniker, men vi gillar utmaningar och har under åren skaffat oss en omfattande repertoar som vänder sig till en bred publik, berättar Pella Bayer, vice ordförande Christianstad Symfoniker
Under sina 78 verksamma år har orkestern också en repertoar som inte bara består av klassisk musik utan även barnvisor, julmusik och rockmusik.
Och lagom till konserten som fått rubriken, ”Klassiska pärlor med Christanstad Symfoniker” har man också fått sällskap av oboesolist Ivan Nylander. Trots sina unga år han varit orkesterns förste oboist i många år. Efter studier på Musikhögskolan i Göteborg återvänder han mer än gärna till sina hemtrakter och spelar tillsammans med sin orkester.
-Jag ser verkligen framemot att få spela detta stycke. Jag har spelat det tidigare men aldrig med stråkorkester, så det blir första gången. Då är det extra kul och speciellt att jag får göra det med Christianstad Symfoniker, säger Ivan Nylander med ett stort leende.
Med som gästdirigent finns också Lars Kvensler, från Ronneby. Han har dirigerat en rad orkestrar som Wermland Operas orkester, Orchestre de Cannes, Borås Symfoniorkester och är också konstnärlig ledare för LisebergsOrkestern.
-Det är en fantastisk möjlighet för oss att få hit en gästdirigent som Lars. Med hans gedigna erfarenhet kan orkestern få nya infallsvinklar och på så sätt utvecklas framåt spelmässigt, säger Pella Bayer.

Publicerad 21 September 2016 09:00