Malin Rosén vet att det går att ta sig tillbaka till ett normalt liv igen och jobbar ständigt med att hjälpa andra att också komma upp ur missbruk och andra sjukdomar. Foto: Paola Nordgren

Malin Rosén vet att det går att ta sig tillbaka till ett normalt liv igen och jobbar ständigt med att hjälpa andra att också komma upp ur missbruk och andra sjukdomar. Foto: Paola Nordgren

Malin gör ny lokal podcast om känsliga ämne

Hallå där.. Malin Rosén, författare, föreläsare och hälsocoach som nu också startat en podcast.

Du har kört igång en podcast, berätta!
– Det stämmer. För några år sedan led jag av svår anorexi och självskadebeteenden, i mitt tillfrisknande fick en kvinna mig och förstå vikten av en bra självkänsla. Vi lever i ett känslomässigt avstängt samhälle, detta måste förändras för att kunna minska de psykiska sjukdomarna. Jag brinner för att förändra detta, för att vi ska få möjlighet att leva i en mer harmonisk värld där alla är fria att vara sig själva.
Vad är syftet med en podd?
– Syftet med denna podcast är att fler ska gå upp ögonen för mental träning och själva börja reflektera över sin personliga resa. Det är ett lättillgängligt sätt att inspireras på.
Just berättelser med tungt bagage, är det något som saknats i poddvärlden?
– Det som jag tycker saknas är dessa berättelser blandat med tips och råd på hur dessa personer gjorde för att må bra igen. Eftersom mina gäster och jag både har erfarenhet och kunskap inom de olika områdena gör det att podcasten blir mer trovärdig. Samtidigt som man kan bli berörd av historierna som berättas försöker vi vara noga med att på den relativt korta tid vi har ge tips och råd till de som befinner sig i samma situation. Även om det krävs ett tufft arbete att ta sig upp från botten så kan denna igenkänning vara av största vikt för att våga söka hjälp själv.
Vad är det för berättelser lyssnarna kommer att få ta del av?
– Vi pratar ätstörningar, drogmissbruk, självskadebeteende, alkoholism. Vi möter levande bevis på vad som händer när vi blandar ihop vårt egenvärde med det vi gör. Våldtäktshistorier, förlossningsdepression, sexmissbruk, medberoende och hur det är att växa upp med alkoholiserade föräldrar eller andra dysfunktionella familjemönster.

Publicerad 28 April 2016 12:00