Nelly Axelsson från Kristianstad spelar tjejen Annelie i långfilmen Jordgubbslandet som just nu spelas in på Listerlandet, bland annat i det här huset. Jordgubbslandet är en Romeo & Julia-historia skriven av regissör Wiktor Ericsson. Foto: Oskar Sandström

Nelly Axelsson från Kristianstad spelar tjejen Annelie i långfilmen Jordgubbslandet som just nu spelas in på Listerlandet, bland annat i det här huset. Jordgubbslandet är en Romeo & Julia-historia skriven av regissör Wiktor Ericsson. Foto: Oskar Sandström

Nelly från Kristianstad fick huvudrollen i Jordgubbslandet

Sommarjobbar som filmskådis

Av
Oskar Sandström

SÖLVESBORG/KRISTIANSTAD. Just nu spelar produktionsbolaget Anagram Film & TV in långfilmen Jordgubbslandet, en Romeo och Julia-historia som utspelar sig på Listerlandet. 17-åriga Nelly Axelsson från Kristianstad spelar en av huvudrollerna och kallar upplevelsen för sitt bästa sommarjobb.

Det är paus i inspelningen på Listerlandet och Nelly Axelsson tar en paus från filmkamerorna. Produktionsteamet hittade henne på hennes gymnasieskola i Kristianstad där hon läser teater.
– De var på min skola och sökte folk så jag fick berätta lite om mig själv och improvisera. Sen blev jag uppringd för en callback och fick träffa mer folk och provspela, säger Nelly Axelsson.

Mycket väntan

Nelly fick rollen som Annelie, en ung bondtjej som träffar en polsk kille som är gästarbetare. Hon pendlar från Kristianstad till Bromölla för smink och kostym innan det bär vidare till de olika inspelningsplatserna.
– Det är jätteroligt och jag har alltid velat se hur en filminspelning går till. Alla är trevliga och ser till att man känner sig välkommen och att allt är bra. Men det är långa dagar och ganska mycket väntan mellan tagningarna.

Bästa sommarjobbet

Hon har haft inspelningsdagar från början av juli och är färdig precis när skolan börjar igen i mitten på augusti.
– Jag hinner precis avsluta här innan skolan börjar. Ett väldigt bra sommarjobb. Det är det bästa jag har haft.
Men det var en sak som hon inte räknat med under filminspelningen.
– Jag får inte bli solbränd, säger Nelly Axelsson.

Beroende av vädret

Filmen Jordgubbslandet produceras av Anagram Film & TV och med manus och regi av Wiktor Ericsson som tillbringat många barndomssomrar i Torsö på Listerlandet.
Producent Erik Magnusson säger att produktionen haft en riktig tur med vädret. Manuset är solsken i åtanke och mycket hänger på det.
– Fram till att vi skulle spela in så var det dåligt väder, så vi har haft tur. Vi försöker att anpassa oss lite beroende på vädret, men vi har begränsat med inspelningstid, 34 dagar. Jordgubbarna och gurkorna kan bara plockas vissa dagar och då ska det klaffa med inspelningen.
Han är väldigt glad över det mottagande de fått av lokalbefolkningen.
– Vi är tacksamma för att vi kan vara här och filma. Utan stöd från lokalbefolkningen kan man annars känna sig väldigt utelämnad.
Jordgubbslandet ska enligt planerna ha premiär under hösten 2016.

Publicerad 15 July 2015 13:45