Niclas låt har spridit sig till USA

KRISTIANSTAD. När Niclas Timmerbys bonusbrors tvåårige son Alfred drabbades av leukemi för en månad sedan så kände han hur känslorna slog över. Alla känslorna blev tillslut en låt som nu spritt sig över tre kontinenter, Europa, USA och Australien.
– Varje dag är viktig vid sådana här situationer och när jag pratat med Alfreds pappa så satte jag mig ner vid pianot och skrev låten, A hero with power of a star. Att veta att det barn jag sett springa omkring, nu bara ligger apatisk av smärta gör så otroligt ont och då kan man bara föreställa sig hur tungt det är för den här familjen som drabbats. Denna låten är till dem. Men även till alla andra som drabbats och går igenom något svårt.

Många hör av sig

Han har skrivit musik i 25 år men aldrig haft något behov av att själv sjunga in sina låtar. Det har han släppt till andra. Här bara blev det så och responsen har varit enorm.
– Även om låten är till Alfred så har jag fått mejl och samtal från så många människor som berättar att låten hjälpt dem och att de känner igen sig och det är otroligt smickrande. Jag har aldrig strävat efter att synas eller höras. Jag vill bara få folk att tänka efter och göra något om de kan för att vi alla ska må bra. Detta var vad jag kunde göra.
Varenda krona som kommer in via låten som nu ligger både på Spotify, Itunes och Amazon går direkt till Barncancerfonden.
– Barncancerfonden hade hört det här och har nu dessutom länkat den på sin hemsida. Alla pengar som kommer in nu och i framtiden kommer att gå direkt till Barncancerfonden.

Tuff behandling

Alfreds föräldrar upptäckte att han hade många blåmärken och var otroligt trött för drygt en månad sedan. De åkte till sjukhuset för att få honom undersökt och fick beskedet ingen förälder vill höra. En aggressiv form av Leukemi hade drabbat Alfred och han fördes direkt iväg för operation.

Göra skillnad

– Nu väntar 2,5 år med behandlingar. Den här lille livlige killen går igenom en tuff behandling, kräker mycket och får ofta näsblod. Sonden har fått sättas in på nytt då även den kom upp när han kräkte.
– Jag kan inte påverka en sjukdom men att Alfreds låt spridit sig såhär mycket på så kort tid är jag oerhört tacksam för. Man vet aldrig vem som drabbas och mitt syfte är att förhoppningsvis göra någon skillnad. Att få folk att tänka till och kanske ladda ner låten och på så sätt hjälpa Alfred i kampen att bli frisk.

Publicerad 25 April 2015 09:00