Fler ungdomar och en tjejsatsning hoppas klubben kunna göra för den summa pengar som ligger i potten om de vinner. Foto: Christianstad Skyttesällskap

Fler ungdomar och en tjejsatsning hoppas klubben kunna göra för den summa pengar som ligger i potten om de vinner. Foto: Christianstad Skyttesällskap

Christianstads Skyttesällskap tävlar om flest "likes"

SKYTTE. Skytteföreningen Christianstads Skyttesällskap som på Idrottsgalan i Nordöstra Skåne vann priset Årets Ungdomsförening 2014 har nu chans att vinna ännu ett pris.
Föreningen är nu nominerade som en av åtta föreningar i landet i tävlingen ”Rätt start i livet” som arrangeras av företaget Advania. En tävling där fokus på laganda och fysisk motion lyfts upp som viktiga byggstenar för att skapa miljöer och sammanhang där barn och ungdomar kan känna gemenskap.
– Det känns väldigt roligt. Vi jobbar mycket med att ge ungdomar rätt värderingar och utbildning som kan ge bra förutsättningar även i det vanliga livet. Vi är en sport som attraherar unga som vill träna upp sitt fokus och sin koncentration. En egenskap som är bra att ha även när man går i skolan. Men vi jobbar även mycket med gemenskap och att tidigt få ta ansvar och leda andra ungdomar i sporten, berättar Per Klemmedsson, ordförande Christianstad Skyttesällskap.
För att vinna tävlingen ska nu de åtta föreningar som är nominerade tävla mot varandra i antalet ”likes” på sociala medier som facebook och instagram.
– Detta sättet att tävla är något som är helt nytt för oss. Nu ska vi skapa ett stort nätverk på sociala medier som ska gå in och rösta på oss. Alla som har ett facebookkonto eller ett instagramkonto kan rösta på oss men bara en gång. Detta är en stor chans för en liten förening som vi att vinna ganska mycket pengar och självklart hoppas vi på att komma bland de tre bästa.
Blir det så, så planerar klubben att låta fler ungdomar få möjligheten att tävla lite längre bort bland annat.
– Sedan känns det viktigt att investera pengar i utbildning för våra ledare. Skytte är en sport där tjejer och killar kan tävla på lika villkor och därför hoppas vi också kunna göra en satsning för att få in fler tjejer i klubben. Vi har duktiga tjejer i klubben och där vill vi gärna bli fler. Den 2 april avgörs tävlingen och självklart har vi att så många som möjligt går in och röstar på oss.
Även Åhus Karateklubb är en av de åtta nominerade och tävlar om förstapriset på 100 000 kronor.

Rätt start i livet är ett initiativ av företaget Advania där laganda och fysisk motion lyft som viktiga byggstenar för att skapa miljöer och sammanhang där barn och ungdomar kan känna gemenskap.
Det är utifrån dessa kriterier som vi är med i tävlingen som pågår mellan den 9 mars och 2 april. I prispotten finns 275 000 kronor som ska delas ut enligt följande:

Ÿ Ettan mottar 100 000 kr
Ÿ Tvåan mottar 75 000 kr
Ÿ Trean mottar 50 000 kr
Ÿ Fyran till åttan mottar 10 000 kr var

Clara Klemmedsson och Kasper Bondesson är två unga talanger i klubben. Foto: Christianstad Skyttesällskap

Clara Klemmedsson och Kasper Bondesson är två unga talanger i klubben. Foto: Christianstad Skyttesällskap

Publicerad 27 March 2015 09:00