Veronica Ljunglöf målar och skapar gärna enkelt och just nu är projektet en modern målarbok. Foto: Paola Nordgren

Veronica Ljunglöf målar och skapar gärna enkelt och just nu är projektet en modern målarbok. Foto: Paola Nordgren

”Jag brinner för det enkla”

KRISTIANSTAD. Med enkla linjer lyckas hon göra bilder och illustrationer levande. Och på Veronica Ljunglöfs kontor flödar kreativiteten. Hennes senaste projekt innebär en modern målarbok.– Ja, det är mitt hjärteprojekt som jag verkligen brinner för, förklarar hon.
Det har tagit några år för Veronica Ljunglöf att våga tro på sig själv och det hon gör. Men sedan andra barnet kom för två år sedan tog hon mod till sig, sa upp sig från sitt jobb, för att kasta sig ut i den grafiska världen.

Mitt mål

– Jag har alltid haft en tro på min kreativa förmåga, men det är först på senare år som jag känner mig trygg och har hittat min personliga stil inom illustration.
Sedan går det lite upp och ner med tron om att kunna arbeta med detta på heltid. Att arbeta med något som jag tycker är kul och brinner för har alltid varit mitt mål.
Jag vet i alla fall att jag tycker det här är väldigt roligt. Och får jag en idé så blir jag otroligt taggad att förverkliga den, och likadant är det när jag får ett uppdrag som ska göras. Då börjar den kreativa processen direkt och den färdiga produkten får växa fram.
Att det nu håller på att skapas en målarbok är egentligen Veronicas egen önskan. Efter otaliga diskussioner på facebook inför riksdagsvalet kände Veronica att hon ville göra något Hon fick kontakt med Hammar skola och nu görs det en modern målarbok med budskapet att alla är lika mycket värda.
– Jag vill inte måla prinsar och prinsessor. Denna bok kommer att innehålla bilder från vardagssituationer och händelser ur våra egna liv.
För att hämta inspiration har hon under några dagar varit med i skolan, på raster och lektioner. Och utifrån det håller nu en målarbok på att växa fram.

Karaktärer på bussen

– Jag får väldigt mycket inspiration från mina egna barn också, från nätet och böcker. Sedan åker jag ganska mycket buss och där hittar jag många av mina karaktärsdrag. Jag kan komma på mig själv ibland med att sitta och stirra på folk. Men det är bara för att jag samlar information som jag sedan plockar isär och gör till en alldeles egen karaktär.
Och då gissar jag att det är du som alltid står för familjens julkort?
– Ja. Jag har faktiskt lite ångest för det just nu. Men jag väntar på en torr dag så ska jag nog få igenom min idé i år också.

Publicerad 16 December 2014 08:15