Thea B Persson knep förstaplatsen på årets riksfinal . Foto: Privat

Thea B Persson knep förstaplatsen på årets riksfinal . Foto: Privat

Thea kammade hem guldet utan större problem

SKYTTE. Thea B Persson Christianstads Skyttesällskap gjorde bra ifrån sig på Skyttiadens Riksfinal i klass 15 rem, luftgevär sittande utan stöd. Ett guld fick följa med hem från Eskilstuna.
– Det kändes riktigt bra när jag åkte upp och under hela tävlingen hade jag bra stöttning så jag visste att detta inte skulle vara en omöjlighet, säger Thea B Persson.
I riksfinalen deltog 25 skyttar och Thea var bästa skytt i grundomgången med maximala 400 poäng och sköt sedan bäst i finalen och vann därmed sin största individuella seger hittills.

Ryckte och vann

– Utan rem har Thea B Persson bara tränat ett halvår men trots detta klarade hon tävlingen utan större problem.
I finalomgången där de sista fem skyttarna gjorde upp började Thea lite nervöst och efter 5 av de 10 finalskotten så ledde hon endast med 0,3 poäng före tvåan men sedan ryckte hon igen och vann till slut med en marginal på 1,3 poäng. Thea sköt 400 + 105,8 = 505,8.

Tävlar på hemmaplan

Nu väntar nästa tävling, 24 timmars under långfredagen på hemmabanan i Kristianstad.
– Det är en utmanartävling där alla skjuter fem omgångar under ett dygn. Förra året vann jag tävlingen så det hoppas jag självklart att jag gör igen. Även om jag inte skjutit så länge och haft lite problem med mitt vapen den senaste tiden så känns det nu som jag är på väg åt rätt håll. Motgångarna har vänt, nu känns allt rätt igen och ju fler tävlingar jag är med i desto mer erfarenhet får jag, säger Thea B Persson.

Skyttaiaden är landets största skyttetävling som skjuts i 4 omgångar. Från varje omgång har 5 skyttar gått vidare. Och nu slutligen var det Riksfinal i Eskulstuna då hela landets ungdomselit i luftgevärsskytte samlas. Thea var i år den enda skytten från Christianstad Skyttesällskap.

Publicerad 22 March 2013 10:00