Foto: Privat

Foto: Privat

Bättre att ses i verkligheten

KRISTIANSTAD. När Christian Altenius startade Citypolarna i Kristianstad för drygt 1,5 år sedan visste han inte hur intresset såg ut. Men nu har de 300 medlemmar och Christian Altenius är mer än nöjd.
– Man vet ju aldrig när man startar upp något sådant här. Men i Kristianstad rullade det på ganska snabbt. Vi ordnade en första aktivitet och sedan dess har medlemmarna själva sköt resten.

Nya möten

Aktivitetsforumet som vill få människor att ?logga ut och hänga med?, som vill få både nyinflyttade och andra Kristianstadsbor att öppna upp sin bekantskapskrets med nya möten har nu flera aktiviteter inbokade varje vecka. Och de 300 medlemmarna i Kristianstad är jämt fördelade på nyinflyttade och människor som bott i Kristianstad i hela sitt liv men som bara vill träffa nytt folk.
– Det är viktigt att poängtera att detta inte är någon dejtingsida utan mer ett sätt att träffa nya vänner. Visst skulle det någonstans bli kärlek så är ju inte det fel. Jag har själv träffat min sambo genom Citypolarna. Men tanken är att man ska kunna gå med och bli medlem och veta att detta inte är en dejtingsajt. På sajten finns det inte heller några privata chattar utan lägger man ut en aktivitet eller ett meddelande så kan detta läsas av alla.
Medlemmarna lägger själva upp aktiviteter som de vill ha sällskap till och sedan är det bara att anmäla sitt intresse om man vill följa med på den där fikan, middagen eller pubquizet.

Aktiva medlemmar

– Att alla människor mår bäst av socialt umgänge i verkligheten är inte direkt en överraskning. Och Kristianstad är en väldigt aktiv stad jämfört med andra städer i samma storlek. Dessutom har vi haft en hel del aktiviteter i Hässleholm också, vilket gjort att Citypolarna nu finns även där. Ofta är det medlemmarna själva som styr upp att detta sprider sig och det är vi tacksamma för. Att kommunerna utnyttjar det här konceptet för nyinflyttade borde dessutom användas ännu mer. Att komma till en ny stad gör lätt att man känner sig ensam då är detta ett bra verktyg för att få folk att trivas genom att skaffa nya vänner.

Visste du att
Dessa aktiviteter är väldigt populär i Krtsd och återkommande inslag
Pubquiz
Matklubb
Dans på Sommarlust
Fika på naturum.

Publicerad 30 October 2012 10:00