Malin Gustavsson är beviset på att man kan om man vill hon gick från latmask till SM. Och numera är träningen en stor del av hennes liv. Foto: Paola Nordgren

Malin Gustavsson är beviset på att man kan om man vill hon gick från latmask till SM. Och numera är träningen en stor del av hennes liv. Foto: Paola Nordgren

Malins vad med dottern fick henne att börja träna

Och träningen blev en blogg

BROMÖLLA. Malin Gustavsson erkänner att hon är lite lat. Men ett vad gjorde att hon tvingades börja träna och med det skapades också bloggen, ladda om.
– För 2,5 år sedan så slog jag vad med min dotter. Och självklart förlorade jag det vadet.
Vadet innebar att om dottern tog medalj på DN-galan för ungdomar så skulle Malin springa ett 100-meterslopp.
– Jag tänkte att 100 meter kan ju inte vara så jobbigt men när jag började träna insåg jag att det krävdes en hel del. Och det tog ett halvår innan jag kände att jag kom någon vart och ett helt år innan jag ställde upp i mitt första lopp. Självklart kom jag sist. Men familjen och min tränare stod med blommor och medalj vid målgången så det kändes ändå som en vinst för mig.
Och någonstans här började hon också tycka att det här med friidrott var ganska roligt ändå. Och numera är träning en stor del av Malin Gustavssons liv.
– Min dotter håller ju också på med friidrott och att vi numera har samma intresse känns extra roligt.
I samma stund som träningen satte igång startade hon också sin blogg. Och precis som Malin själv så har bloggen haft full fokus på träning ända sedan dag ett.
Läsarna har fått följa hennes väg, från att börja på noll till att faktiskt ha tagit medalj på SM.
– Ja, det var lite oväntat faktiskt. Jag hade inga förväntningar alls men visst drömmer man om att ta medalj och att slå sitt eget rekord. Så att springa in som nummer två var väldigt häftigt.
Även om bloggen handlar om träning är hon väldigt noga med vad hon skriver och hur.
– Jag vet ju att väldigt många unga läser min blogg därför tycker jag det är viktigt att ge en bra bild av träningen och skriva så att det passar dem. Dessutom har jag fått min egen väg in i träningen dokumenterad och det ser jag som positivt. Jag vill visa att man faktiskt kan lyckas och att det ibland gäller att härda ut fast det är jobbigt emellanåt.
Varför ska man läsa just din blogg?
– För att den är glad och personlig. Jag ser livet lite som ett äventyr och man måste våga testa nya saker. Men framförallt är det en glad blogg.
www.hannasmammaladdar.wordpress.com/
 
 

Publicerad 26 January 2012 11:32