Daniela brinner för resandet

Reseskildringar blev blogg

KRISTIANSTAD. Daniela Nasteska Olsson har stenkoll på vad som händer i världen. Vilken ö man inte får missa att besöka eller när det är festival i Rio.
All den här informationen har nu blivit en blogg, där roliga och intressanta fakta blandas med egna reseskildringar och drömresemål.
– Jag har alltid älskat att resa och på bloggen kan jag ha ett nyhetsflöde som bara fungerar där.
Danielas reseblogg har varit igång sedan 2008 och det har också blivit en hel del resor sedan dess.
– Vi brukar försöka planera in 2-3 resor under året, både långa och korta och när det är dags för en ny resa skriver jag väldigt mycket om dem. Men emellan resorna blir det mycket topplistor och annat som händer i världen. Tycker man om att resa tycker man ofta om historia och kulturer också och det är mycket sådant jag tittar på när jag väljer nästa resmål.
Enligt Daniela ska länderna hon besöker gärna ha en annan kultur än här hemma och inte ha hunnit bli fulla av turister ännu för att det ska vara intressant.
Visst händer det att hon åker charter också, det erkänner hon.
– Men hur vi än åker bestämmer vi aldrig vad vi ska göra förrän vi landat och pratat med lokalbefolkningen. Det är ett bra sätt att gå utanför turistfällorna när man reser.
På bloggen får hon utlopp för sina intressen vilket innebär resor och fotografering. Och om man tittar närmare så är det inte bara resor långt bort som intresserar Daniela.
– Nej en roadtrip i Skåne kan vara fantastisk. Och Kristianstad har mycket fin natur i närheten. Så det är viktigt att inte begränsa sig så lätt i vardagen. Bara här finns så mycket mer att se och uppleva. Och den resan vi gör genom livet är också en typ av resa. Och när jag skriver får jag nog med lite av vardagslivet också, även om jag nog inte är så personlig.
Bloggen har omkring 3000 unika läsare i månaden och det är Daniela väldigt nöjd med.
– Jag hade nog bloggat även om ingen läst det. Men visst är det kul att folk läser. Jag har än så länge inte hittat någon liknande blogg så jag tror att det gör är lite unikt faktiskt. Men jag surfar ju runt mycket på nätet och läser mängder med resetidningar. Där får jag både information och nya idéer.

Publicerad 23 January 2012 09:33

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag