Görans båtliv blev en blogg

KRISTIANSTAD. Ett spontanköp för tre år sedan innebar att Göran Olsson blev både båtägare och bloggare på samma gång.
Han och en kompis hade pratat om att köpa båt men när de åkte för att titta på en gammal träbåt började de fundera på vad de skulle ha den till.
– Vi kunde ju inget om båtar och ingen av hos hade haft båt innan. Men vi fastnade för den här gamla ekbåten från 1941 och köpte den.
Men har man båt så måste man ha en loggbok och för att slippa alla anhörigas ständiga frågor om hur det gick med båten så hamnade loggboken på nätet och blev en bloggbok i stället, eller skeppsdagsbok som Göran Olsson kallar den.
– Ja, nu kan alla som vill gå in och läsa istället om hur det går med båten och vi uppdaterar bloggen varje gång vi har varit vid båten eller varit ute och åkt med den, berättar Göran Olsson.
Vilket innebär något längre mellan inläggen vintertid och under högsäsong fylls bloggen med nya upptäckter, tips och utflyktsmål.
– Vi har som policy att varje inlägg ska ha något med båten att göra så det är ganska givet att det blir ett inlägg när man gjort ett besök på båten. Dessutom är det ju en träbåt och det innebär en hel del jobb. Och till skillnad från många andra båtar så tar vi aldrig upp vår båt eftersom den torkar då. Sådant har man fått lära sig med tiden bland annat från andra båtbloggar.
För båtägarna blir bloggen på det här sättet både ett minne för dem själva men också en dagbok som de gärna bläddrar i själva.
– Ja, det gör man ju ofta, om man glömt hur man till exempel lagade en viss sak så är det helt säkert att vi skrivit ner det och då kan vi gå tillbaka och kolla upp det igen. Samtidigt är det väldigt kul att vi har läsare. Man är ju stolt över sin båt och vill gärna visa upp den. Många vet nog inte hur det är att ha båt om man aldrig haft det. Så vi hoppas att vi med bloggen kan förmedla hur trevligt det faktiskt är.

Publicerad 17 January 2012 14:51

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag