Ideell förening samlar in pengar till katthemmen

KRISTIANSTAD. Sandra Friberg och Miss Mjau hjälper katthemmen att få in pengar till sin verksamhet och för att hemlösa katter ska få det bra.
Kattkomande Syd och Katthemmet Tassebo är ett av katthemmen som finns i Kristianstad. Och också en av föreningarna som har fått hjälp genom Miss Mjau.
– Vi har alla tre som nu jobbar med detta också jobbat med hemlösa katter i någon form och kände att det största problemet för katthemmen är att få det att gå ihop ekonomiskt. Därför startade vi Miss Mjau som är en ideell förening och som genom att sälja smycken får in pengar som vi sedan donerar till olika katthem, berättar Sandra Friberg.
Och vartenda öre föreningen får in går till olika katthem.
– Ja, vi skänker till många olika katthem och allt vi får in donerar vi. Hittills har det blivit 27 000 kronor. Och detta är vårt sätt att hjälpa. Katthem finns det gott om men ingen som samlar in pengar till hemmen.
Enligt Sandra Friberg är det ett stort problem med hemlösa katter och det finns alldeles för många katter utan ett hem.
- Problemet i dag är att det är dyrt att ta hand om alla dessa hemlösa katter eftersom de flesta katthem också drivs av ideella föreningar. Och de är beroende av att folk hjälper och stöttar. Och genom att vi samlar in pengar är det just det vi försöker göra, att hjälpa och stötta.

Publicerad 24 November 2011 12:20

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag