Citypolarna växer i Kristianstad

Hallå där…Christian Altenius
Det är drygt 2 månader sedan du drog igång CityPolarna i Kristianstad, hemsidan där man får nya vänner, loggar ut och hänger med på olika former av aktiviteter, hur har det gått?".
– Det har gått fint! Vi är uppe i över 160 "cippare" och det kommer hela tiden nya.

Är det många Kristianstadsbor som använder sig av sidan för att hitta nya vänner?
– Det är runt 25-30 aktiva Kristianstadsbor just nu, men det ökar stadigt.

Hur går det egentligen till om man är ny i stan och vill hänga med på en av era aktiviteter?
– Man registrerar sig på sidan, tittar efter aktiviteter som tilltalar en och klickar på att man "kommer". Och om man själv har en idé kring en kul aktivitet kan man lägga upp en egen. Aktiviteterna kan handla om allt möjligt från promenader, fika eller biobesök till flytthjälp-mot-pizza eller köra gokart. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Vilken typ av aktiviteter lockar kristianstadsborna mest?
– Eftersom det är helt upp till medlemmarna att hitta på och lägga upp aktiviteter handlar det inte om att locka, snarare om vilken typ av aktiviteter tilltalar kristianstadsborna mest. Just nu ligger aktiviteter som promenader, fika, minigolf, bokcirkel och Stadskampen uppe.
Har ni hunnit planera något inför sommaren, vad händer?
– Det är det som är det fina, medlemmarna sköter sin egen planering. Några är extra kreativa och planerar i förväg större aktiviteter som exempelvis midsommarfirande. Och om man känner att man inte orkar hitta på en aktivitet så kanske man nöjer sig med att haka på andras initiativ.
Nu i sommar blir annars generellt fler aktiviteter, dels för att fler är lediga och dels för att ljuset ger energi till kreativitet. Ett exempel på en stor happening som drar cippare från hela Skåne till Kristianstad i sommar är den Stadskamp som går av stapeln i Kristianstad den 18 juni, och där deltagare från Malmö, Lund, Helsingborg och Kristianstad i Skåne tävlar mot varandra i en slags 3-kamp.

Publicerad 19 May 2011 09:57