Ny barnbok på gång av Ida Sofia

BROMÖLLA. Nu släpper Ida Sofia Göransson från Bromölla sin andra barnbok.
– Egentligen skrev jag den till mina syskon men nu blev det såhär, säger författaren.

Den första boken, Det är bara lur släpptes förra året och finns redan nu på 170 bibliotek. Redan då låg den andra boken, Det är bara Emma också färdig och väntade på sin tur.
– Det drog ut lite på tiden eftersom det var mer arbete än vad jag trott och så tyckte jag att påsken var en bra tid att släppa en bok på så nu gör vi det, berättar Ida Sofia Göransson.
Men egentligen var det inte tänkt att hon skulle släppa boken alls.
– Nej, egentligen skrev jag den till mina syskon eftersom de alltid velat höra om när jag berättar om när min syster Emma var liten. Men så var det många som hörde talas om boken och ville läsa den så då tänkte jag, varför inte och så blev det så att vi släppte den.
Det är bara Emma, handlar om Emma som är fyra och snart ska fylla fem och enligt Ida Sofia Göransson har hon många luriga saker för sig.
– Nästan 100 procent är faktiskt taget från min egen lillasyster och från min egen familj. När jag väl skriver tänker jag inte på det. Men så är det. Och det gör också att den har blivit väldigt ärlig. Men familjen har fått godkänna den så det är ingen fara.
Att den första boken gått så bra är lite av en chock för Ida Sofia Göransson. Projektet som började som en hobby är nu i full rullning.
– Jag är fortfarande lite förvånad att det gått så bra men det är kul och nu har vi så smått börjat på bok tre också. Och jag kan avslöja att den kommer att handla om superhjältar.
Den 22 april släpps boken, Det är bara Emma

Publicerad 04 April 2011 10:43

Lokaltidningen Kristianstads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Symfoniker rockar Kulturnatten

– Många tror att det inte går att blanda klassiskt med rock. Men vi har visat att det går alldeles utmärkt och det var så roligt sist att vi gör det igen, säger dirigenten Patrik Dahlbom.

På scen väntar förutom Christianstad Symfoniker också gästartister i form av Trekvartkören, Furuboda Singers, Classic rock-bandet, vilket innebär totalt ett hundratal personer på stora scenen, som kommer att finnas på Stora Torg.

De gjorde för två år sedan en hyllningskonsert till Queen och i år väntar musik av bland annat Led Zeppelin, Whitesnake, Muse och Toto och jobbar hela tiden med att bredda sin repertoar och har allt från barnkonserter till kyrkomusik och rocksatsningar på sin meritlista.

– Inledningen och slutet av Kulturnattens konsert blir klassiskt och däremellan kommer vi att fylla på med rock och vi väljer självklart en repertoar som fungerar för symfoniker. Men under Queenkonserten märkte vi att det fungerar hur bra som helst att kombinera dessa genrer men det känns som vi fick med oss en stor erfarenhet sedan sist.

Det är en otroligt stor satsning som väntar och man hoppas på att fylla torget den 18 maj och inte minst på att få publiken att gunga med.

– Att ha musiken som yrke är så mycket mer för mig än ett jobb. Musiken är mitt syre. Och att få blanda de två genrer som jag brinner för är fantastiskt. Rock och klassiskt har mycket mer gemensamt än vad man kan tro. Dessutom gömmer sig ofta de klassiska tonerna i både reklam och film utan att vi ibland tänker på det.

Han avslöjar också att det blir en och annan överraskning under natten. Det pratas bland annat om en 3D-fiol som det faktiskt går att spela på. Exakt hur det kommer att låta får publiken uppleva på årets kulturnatt.