Böckerna började som en hobby men nu är snart bok nummer tre på gång. Foto: Privat

Böckerna började som en hobby men nu är snart bok nummer tre på gång. Foto: Privat

Ny barnbok på gång av Ida Sofia

BROMÖLLA. Nu släpper Ida Sofia Göransson från Bromölla sin andra barnbok.
– Egentligen skrev jag den till mina syskon men nu blev det såhär, säger författaren.

Den första boken, Det är bara lur släpptes förra året och finns redan nu på 170 bibliotek. Redan då låg den andra boken, Det är bara Emma också färdig och väntade på sin tur.
– Det drog ut lite på tiden eftersom det var mer arbete än vad jag trott och så tyckte jag att påsken var en bra tid att släppa en bok på så nu gör vi det, berättar Ida Sofia Göransson.
Men egentligen var det inte tänkt att hon skulle släppa boken alls.
– Nej, egentligen skrev jag den till mina syskon eftersom de alltid velat höra om när jag berättar om när min syster Emma var liten. Men så var det många som hörde talas om boken och ville läsa den så då tänkte jag, varför inte och så blev det så att vi släppte den.
Det är bara Emma, handlar om Emma som är fyra och snart ska fylla fem och enligt Ida Sofia Göransson har hon många luriga saker för sig.
– Nästan 100 procent är faktiskt taget från min egen lillasyster och från min egen familj. När jag väl skriver tänker jag inte på det. Men så är det. Och det gör också att den har blivit väldigt ärlig. Men familjen har fått godkänna den så det är ingen fara.
Att den första boken gått så bra är lite av en chock för Ida Sofia Göransson. Projektet som började som en hobby är nu i full rullning.
– Jag är fortfarande lite förvånad att det gått så bra men det är kul och nu har vi så smått börjat på bok tre också. Och jag kan avslöja att den kommer att handla om superhjältar.
Den 22 april släpps boken, Det är bara Emma

Publicerad 04 April 2011 10:43