"Nu blir Kristianstad lite mer socialt"

KRISTIANSTAD. Kristianstadsborna borde bli mer sociala. Nu är det i alla fall lättare att bli det, för den som vill. För sedan några månader tillbaka finns sajten CityPolarna även i Kristianstad.
En sajt där den som vill hitta på något eller träffa nya vänner kan logga in sig och komma med ett aktivitetsförslag.
I Kristianstad har aktiviteterna precis kommit igång, och bland medlemmarna märks många nyinflyttade.
– Om man just flyttat till en ny ort är det oftast svårt att som vuxen hitta nya vänner. Det märkte jag själv när jag flyttade till Malmö och inte hade en enda vän, det var väldigt frustrerande, säger Christian Altenius, grundare av CityPolarna, och menar att de saknats en kanal för att hitta ny vänskap.
Och just den egna flytten gjorde också att han började spåna på hur man skulle komma i kontakt med andra i samma situation. Och ur det föddes CityPolarna.
Nya vänner
– Det behöver ju inte vara så att du precis flyttat till staden för att vara med, det kan ju vara så att dina gamla vänner flyttat eller att du bara vill ha nya vänner, eller tröttnat på att sitta hemma och vill hitta på något. Och det är alltid medlemmarna själva som drar igång en aktivitet och sedan får den som vill hänga på. Killen som startade i Kristianstad var nyinflyttad och hade testat våra aktiviteter i Malmö och tyckte att något liknande borde finnas i Kristianstad. Och det är inte lätt att bara träffa nya vänner.
Socialt fokus
Och även om det i dag finns mängder med dejtingsajter så är det inte lätt att söka vänner på en sådan sida utan att det lätt blir missförstånd.
– Hos oss är det därför det sociala umgänget som står i fokus, utan att det ska behöva finnas några baktankar med det och till skillnad från dejtingsajterna kan man inte skriva till en enskild person hos oss utan bara i ett forum där alla kan läsa, berättar Christian Alternius.
Så medlemmarna är de som styr över sidan och får själva lägga ut en aktivitet som förhoppningsvis fler nappar på.
– Det kan vara allt från fika, shoppingrunda, någon sport, en krogkväll eller utflykt, vad som helst. Visst leder det inte alltid till en nära vänskap men ibland klaffar det och många tycker det är skönt att bara komma ut och umgås.

Publicerad 18 February 2011 10:14