Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se  
Foto: Erika Perfekt
Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se Foto: Erika Perfekt
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Ellen Perfekt: "Nya tider - eller?"


FÖRVÄNTNINGAR. 2017 är här. Det är nya dagar och nya möjligheter. Men det är som att för att det är nytt år ska allting bli så bra. Fast är det så? Klart man ska se det nya året med nya möjligheter och nya chanser. För det är ju det som händer när det blir nytt år, man blickar framåt och framtiden är närmre tycker man. Men det betyder inte att 2016 eller något annat år för den delen heller försvinner. Det är så lätt att människor ser det nya året som om alla misstag och problem försvinner, spårlöst försvunna. Men så är det inte. Ny start hit och dit men bara för att ett nummer ändras, ändras inte hela livet.

2017 kommer också ha sina uppförsbackar och spåren finns kvar från förr. Klart det är viktigt att inte fastna i mönster och bara det dåliga. Men erkänn att det har varit problem förra året, problemen kanske finns kvar och det kommer finnas nya. För de första veckorna på det nya året är alla så lyckliga och det är som om ingenting kan någonsin gå fel. Jag blir lite trött på det för leendena som finns på ansiktena blir till slut falska. Vår värld ska aldrig ha skavanker. Sluta förneka skavankerna och se dem istället.

Jag kan också tycka att människor har så höga förväntningar på varje nytt år som kommer. Alla ska träna, bli sunda och leva ett så lyckligt liv. När jag läser det jag precis skrev tycker jag att det låter destruktivt samt mer som ett tvång än något annat. Det handlar hela tiden om att bli sund och att inte vara värdelös för samhället. Vi kommer inte att bli lyckligare människor för att vi gymmar och äter endast ett salladsblad om dagen. Du ska göra saker för din skull. Inte för någon annan och inte för att du ska uppnå något hos andra.

Se det nya året positivt. Gör det du mår bra av och se till att ta hand om dig själv. Se också att året som kommer har sina uppförsbackar och tuffa tider. Det som hände förra året är inte borta, men det går att blicka framåt. Det är en siffra som ändrats - ingenting mer.

ELLEN PERFEKT


Publicerad: 11. januari 2017 09:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kristianstad

Startsidan just nu